Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

По повод дискусията за наложената от Facebook цензура при публикуване на новини за скандалите свързани с кандидата за президент на Демократическата партия Джо Байдън и неговия син Хънтър. Обръщам внимание на една новина, която не е публикувана в българските медии. Тя е свързана с назначаването на йеменската журналистка Tawakkol Karman в "Съвета на старейшините" на Facebook, който контролира съдържанието на тази социална мрежа. Karman е сред ръководителите на международната организация „Мюсюлмански братя“ и активист в революциите на „Арабската пролет“ преди десет години, които доведоха движението на власт в Египет, Тунис, Либия и Йемен и предизвикаха граждански войни в Близкия изток. Публична тайна е, че "Мюсюлмански братя" има мощно лоби в Америка, което има голямо влияние в Конгреса, организациите на гражданското общество и медиите. Това лоби харчи стотици милиони долари по договори с американски PR агенции и медии. Ислямското лоби поддържа добри връзки с лявото крило в Демократичната партия, която у оказва подкрепа. Катарско-турското лоби и "Мюсюлмански братя" не крият подкрепата си за Байдън. Същото важи и за иранското лоби, което има силно влияние в американската политика и се стреми да свали Тръмп, за да върне САЩ към политиката на Обама в Близкия изток. Обама не креше подкрепата си за "Мюсюлмански братя" и за Аятоласите в Иран.Те, заедно с Катар, са основните поддръжници на ислямския тероризъм в региона. Назначаването на Tawakkol Karman във Facebook е част от политиките на Катар и Мюсюлмански братия за промяна на американски политически подход в полза на ислямските течения и въоръжените шиитски милиции в региона. Връчването на Нобелова награда за мир на Karman като положителна оценка за ролята и в революциите на Арабската пролет и отклоняването им в полза на политическия ислям, разкрива дълбочината на ислямското влияние в САЩ, подпомагано от Катар и Турция в американските институции, академичните и медийните среди.
Арабски писатели и активисти изразиха в социалните мрежи изразиха недоумение от избирането на Tawakkol Karman за член на "Съвета на старейшините" на Facebook, които има за цел да следи съдържанието в социалните мрежи и да отстранява позициите срещу "Мюсюлмански братя" и политическия ислям в Европа и света.
Много от тях призоваха за закриване на техните акаунти във Facebook заради избора им на личност, която определиха като „терористка, която заяви своята вярност към Мюсюлмански братя“.
Групите „Не на Tawakkol Karman“ в Twitterе и Facebook постоянно увеличават броя си, а в няколко арабски страни, включително Саудитска Арабия, призоваха Марк Зукърбърг да отмени това решение.