Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Депутатът от ВМРО Славчо Атанасов
Депутатът от ВМРО Славчо Атанасов

Караянчева утре ще ни пита и къде да са кафетата, каза от своя страна депутатът от БСП Георги Свиленски

"Притеснява ни начинът, по който се обсъждат законите, един ден се събуждате и виждате, че даден закон е променен", каза пред БиТиВи депутатът от БСП Георги Свиленски по повод исканата оставка на председателката на парламента Цвета Караянчева.

По повод репликата на депутатката от ГЕБР Даниела Дариткова, че се крият по кьошетата, той каза, че отношението на БСП към този парламент е отдавна известно, а кулоарите са място за контакти. "Цвета Караянчева ни покани на председателски съвет, в който ние не участваме, защото не е конструктивен. Караянчева не дава варианти какви да са условията за журналистите - първи, втори етаж и т.н. Тя утре ще попита и къде да са кафетата", каза Свиленски.

По повод изслушването на главния прокурор Свиленски каза, че за някои не толкова интересни дела Гешев е взел разрешение от наблюдаващите прокурори, а за парите на Борисов - не.

"Госпожа Караянчева бе обвинена в седемте смъртни гряха, а тя е най-почтеният председател на Народното събрание", каза пък депутатът от ВМРО Славчо Атанасов. Тя нищо не е откраднала, а колкото до килимите, това са дреболии. Преди това той посочи, че разлика от нея шефката на БСП Корнелия Нинова на 28 години станала приватизаторка.

"Исканата оставка ни вкара в много тежък политически капан. Опозицията превърна Караянчева в политически мъченик. А да превърнеш опонента си в политически мъченик е много опасно", каза той.

Според Атанасов избори през януари ще са катастрофа.

Георги Свиленски
Георги Свиленски