Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Блогъри показват разликата между кабинета в резиденцията му в Ново Огарьово и новите кадри

В доклад на Пентагона пише за 4 подземни обекта в Москва.

Тунели и метролинии ги извеждали до летище “Внуково”

Руски опозиционери съобщават за още два: Президентът

е или в тайното съоръжение в Сибир, или в Урал

Крият ли Владимир Путин в суперсекретен и защитен бункер? Това е въпросът, който още от началото на коронакризата си задават в Русия. Опозицията заговори, че президентът се пази от заразата в тайно скривалище. А хората, които отиват на среща с него, трябва да минат през дълги коридори, където да бъдат дезинфекцирани.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков официално отрече слуховете, че държавният глава не се намира в резиденцията си в Ново Огарьово край Москва, а в

неизвестна за широката публика подземна постройка.

Но руски блогъри показват в ютюб защо смятат, че ежедневието му протича на друго място. Видът на кабинета на Путин в Подмосковието, където преди разпространението на заразата със SARS-CoV-2 президентът провежда официалните си срещи, е много различен от този, който показват телевизионните кадри сега. Мъж с прякор kamikdzedead показва стара снимка от среща на Владимир Путин с починалия през 2008 г. патриарх Алексий II, която се е състояла именно в Ново Огарьово. Става ясно, че в лявата част на залата се намира входната врата, а вдясно -

прозорец в овален еркер като

в Белия дом,

обяснява във видео в ютюб потребителят. Централно на стената е руският герб.

Веднага след този фотос kamikdzedead монтира нов кадър от материал от телевизионния канал ,, Россия 1’’ , чийто надпис сочи, че също е от Ново Огарьово.

Там обаче не се вижда никаква врата, нито еркерен прозорец. На пода има люк, под тавана се забелязва дълга вентилационна решетка. Тъмни завеси закриват всичко. Авторът на материала сравнява и височината на помещението в Ново Огарьово и на другото от последните репортажи и прави извода, че не са еднакви.

Продължава анализа си с нова снимка, на която се вижда как Путин председателства заседание в зала, за която авторът на видеото твърди, че е с

фалшиви прозорци.

Увеличавайки скрийншота, той показва, че под пердетата се очертават светодиодни лампи, а не естествена дневна светлина. В същото време обръща внимание на тавана, където според него е поставена кварцова лампа за дезинфекция. И добавя, че хората от неговия екип не работят при тези условия - без естествена светлина.

Аргументира се и с още един факт - вратата, от която се появява Владимир Путин, е много дебела и бронирана. По нищо не прилича на тази в Ново Огарьово. Някои блогъри дори твърдят, че много от изказванията на президента са правени в един и същи ден, позовавайки се на еднаквите костюми, ризи и вратовръзки.

Никой със сигурност не може да каже дали президентът прекарва времето си не в официалните си офиси в Кремъл и резиденцията в Подмосковието, или в някое от подземните укрепления. Доклад на Пентагона за руските въоръжени сили действително съобщава за

два огромни бункера в руската столица,

които са на разположение на националния лидер.

Те са суперзащитени и могат да поберат целия политически елит и военното командване на Русия, ако настъпи ядрена война. Изградени са така, че в тях да живеят по 10 000 души.

Едното от тайните скривалища се намира под Кремъл - на 200-300 метра под земята,

Кремъл
Кремъл
а другото - на 10 км от него, под Московския държавен университет “Михаил Ломоносов”.
Под Московския държавен университет се крие вторият бункер, за който съобщава Пентагона в свой доклад за руските военни сили.
Под Московския държавен университет се крие вторият бункер, за който съобщава Пентагона в свой доклад за руските военни сили.
Там лидерите могат да работят в резервни офиси, които са оборудвани така, че да преживеят ядрен армагедон. Помежду си двата основни бункера са свързани с тунели. Същевременно под обикновеното московско метро

се крият секретни проходи и станции,

по които руските лидери да се доберат до подземните командни пунктове извън града и до ВИП терминала на летище Внуково, което е на 27 км югоизточно от Кремъл.

Други два покрити отбранителни обекта, които са особено важни за националното командване на Москва, се намират на 60 км от столицата, допълват експертите на Пентагона. Те пускат изказване на шефа на Главната оперативна дирекция на Генщаба ген.-лейт. Андрей Картаполов, който обяви пред в. “Росийская газета”, че новият Национален център за

управление на отбраната е защитен срещу ядрен удар.

Той заработил през декември 2014 г. Генералът уточни, че най-важните сгради винаги са били защитени от ядрена атака.

В бункерите има постоянно подновяващи се запаси с храна, топливо, кислород, комуникационни линии, медицински пунктове и всякакви други системи, необходими за нормален живот. В тях може да се прекарат месеци след ядрена атака.

Докладът на Пентагона е писан преди да се появи COVID-19 и е възможно съоръженията да са подновени и укрепени в последните шест месеца, смятат блогърите.

Те подозират, че руският президент се намира или в центъра Ямантау в Урал (на 1600 км от Кремъл), или под централата на “Газпром” в Алтайское Подворие, Сибир (над 4000 км от Москва). Последното съоръжение е ново, първата копка е била през 2012 г., разказват неформалите в ютюб. Държавата е отпуснала на правителството на автономния Алтайски район 1 милиард рубли (21,5 млн. лв.) още през 2009 г. Те се позовават на няколко аргумента като

доказателство, че става въпрос за секретен обект.

Руски блогъри показват кадри от тунелите, за които никой не признава, че са част от таен подземен град под почивната станция на “Газпром” в Алтай.
Руски блогъри показват кадри от тунелите, за които никой не признава, че са част от таен подземен град под почивната станция на “Газпром” в Алтай.

Първият от тях е, че на мястото е построена огромна подстанция за електричество, а в района няма друга сграда освен санаторно-почивния комплекс за ръководството на енергийния гигант “Газпром”. Опозиционерите смятат, че няма как тя да гълта толкова много ток, колкото е капацитетът му. За мощността на съоръжението съдят от гордите похвали в местната преса, когато генераторът е пуснат в експлоатация.

Влогърите са забелязали и друго - че обектът е свързан с високоволтова линия в продължение на 22 км. Третият факт, който показват, е, че асфалтът, който води от близките населени места към

тайното скривалище на елита,

е поддържан в прекрасно състояние, а по него не минават никакви коли. Всичко това според тях говори, че почивната станция не е единствената постройка в района, а под нея съществува таен град. Местните разказали пред опозиционерите, че са виждали как работници копаят, местят кабели, строят шахти. И добавят, че няколко години поред в официалния профил на Путин бяха пускани

снимки как той прекарва отпуската си в Сибир.

Вторият секретен подземен град, за който знаят опозиционерите и на Запад, се намира в Южен Урал. Той е на 1600 км от Москва, в околностите на връх Ямантау. Оборудван е с всички съвременни комуникации.

КПП вероятно в подземния град под Алтай
КПП вероятно в подземния град под Алтай