Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Окръжният съд в Добрич
Окръжният съд в Добрич

Мярка за неотклонение „задържане под стража“ определи Окръжният съд в Добрич на 46-годишния Димитър К., привлечен като обвиняем за извършено убийство. Срещу него се води досъдебно производство за това, че за времето от 20 ч. на 10 октомври 2020 г. до 8 ч. на 11 октомври в село Изворово, община Ген. Тошево, умишлено е умъртвил мъж от същото село. Тялото на убития Петър П. е намерено на улица в село Изворово с разкъсно-контузна рана в областта на тила. Повиканият екип на спешна помощ е констатирал смъртта на 60-годишния мъж.

Образувано е досъдебно производство за престъпление по член 115 от НК. На 10 октомври около 17 ч. Петър отишъл в дома на роднината си Димитър с бутилка ракия. Двамата пили, разговаряли и под влияние на алкохола помежду им започнал спор. Димитър изгонил от дома си по-възрастния си роднина.Въпреки това, скандалът продължил и извън дома му. Димитър успял да изтръгне парче от бетонов ограден кол и с него ударил Петър в главата.

След анализ на събраните до момента доказателства Окръжният съд счете, че е налице обосновано подозрение за съпричастност на задържания към деянието, както и че съществува реална опасност при по-лека мярка той да се укрие или да извърши друго престъпление.

Определението на Окръжния съд подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд - Варна в тридневен срок. В съдебната зала обвиняемият заяви, че иска да остане в ареста, съжалява за постъпката си и няма да обжалва постановения съдебен акт.