Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Войната между Йончева и Нинова. Защо Корнелия предупреждава Елена, че ще я разследват КОРНЕЛИЯ НИНОВА

Месец преди разследване срещу евродепутатката тя била предупредена от председателката на соцпартията

Говори по чужда воля, отвърна лидерката на БСП

В открита война с лидерката на БСП влезе евродепутатката от социалистите Елена Йончева. Атаките ѝ срещу Корнелия Нинова започнаха още преди преките избори за председател на соцпартията. Те бяха спечелени от Нинова, но Йончева продължи.

Лидерката на БСП има връзки с прокуратурата и предварително получава информация кои политици ще бъдат ударени, обвини Йончева в края на миналата седмица. И сравни Нинова с премиера Бойко Борисов.

Месец предварително Йончева била предупредена от Нинова, че прокуратурата започва разследване срещу нея, разказа евродепутатката пред базираното в Брюксел интернет издание Euractiv.

“Беше в края на юли, в сградата на парламента, беше петъчен ден. Корнелия

Нинова седна

до мен в

пленарната

зала,

в залата почти нямаше хора. Преди това бях обявила пред журналисти, че ще продължа разследването за къщата в Барселона, което не е мое. Това е журналистическо разследване, но аз ще го продължа, като използвам всички средства, за да се стигне до истината. Нинова ми каза, че ако продължа това разследване като евродепутат, тя има информация, че срещу мен ще бъде повдигнато обвинение от прокуратурата. Аз ѝ казах, че няма от какво да се притеснявам и ще продължа това разследване. Тогава допусках, че просто иска да ме предпази от евентуален удар на прокуратурата и я уверих, че нито аз, нито тя има от какво да се притеснява, защото в моята биография няма нещо, което да е притеснително. Към края на годината получих искане на прокуратурата за

сваляне на

имунитета,

представиха ми информация кога са започнали да събират информация, за да образуват този сигнал – това е август месец, един месец след разговора с Нинова”, разказа Йончева пред българския кореспондент на изданието Георги Готев. Преди да стане журналист, той е работил като дипломат, обявен е за сътрудник на комунистическата Държавна сигурност, а в началото на този мандат на Европарламента името му бе обявено като доставчик на услуги за евродепутата Иво Христов - бивш началник на кабинета на президента Румен Радев.

Преди месеци соцлидерката атакува премиера Бойко Борисов, че предварително научава за разработки на прокуратурата срещу политици, след като бе пуснат запис, от който става ясно, че премиерът знае за бъдещо обвинение срещу зам.-министър Александър Манолев.

Пред телевизията на Слави Трифонов Йончева пък обвини Нинова в договорка с премиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов и я нерече негов глас.

Корнелия Нинова обаче напълно отрече да се е случвал разказаният от Йончева разговор. А обвиненията на евродепутатката, която председателката на БСП наложи за водач на червената листа за ЕП, определи като

“пълен абсурд”

“Казаното от Елена не е вярно, просто не се е случвало. Не виждам никакво обяснение, освен едно – прави го по чужда воля”, коментира Нинова пред “Свободна Европа.