Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА: Pixabay
СНИМКА: Pixabay

Полицейските действия са проведени под надзора на Окръжна прокуратура-Ловеч.

Задържаха двама мъже при специализираната полицейска операция по противодействие на разпространението, съхранението и разпространението на наркотични вещества в с. Дерманци. Задържаните са на възраст 43 и 21 години.

Причина за действията на РУ-Луковит под надзора на Окръжна прокуратура-Ловеч са затова, че в двор към частен дом в селото, полицаите открили две оранжерии, засадени с канабис. Във вътрешността на помещенията имало 81 растения, с височина от 180 до 270 см, а на различни места в двете оранжерии били намерени чували с отделена листна маса с общо тегло 10.300 кг. В стопанска сграда пък били открити съцветия, с обща маса 3.400 кг, специална машина за отделянето им, както и различни по вид препарати за наторяване.

Полицейските служители извършили претърсване и на къщата, като в таванското помещение са намерени и иззети съцветия от канабис с обща маса 8.550 кг. Общото иззето количество канабис е 36.100 кг.

В хода на последвалите процесуално-следствените действия, в къща в съседно село, обитавана от едно от задържаните мъже, в стопанска сграда полицаите намерили и иззели зелена маса от канабис с общо тегло 2.850 кг. В къщата е открит пистолет без сериен номер.

Образувани са две досъдебни производства и работата продължават служители на РУ-Луковит.