Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Бившият втори в ГЕРБ - Цветан Цветанов учредява партията си "Републиканци за България". Снимки: Йордан Симеонов
Бившият втори в ГЕРБ - Цветан Цветанов учредява партията си "Републиканци за България". Снимки: Йордан Симеонов

Бившият втори в ГЕРБ учредява партията си "Републиканци за България"

Цветан Цветанов учредява партията си "Републиканци за България". Бившият втори в ГЕРБ събра 500 делегати в Интер Експо Център.
Сред учредителите са журналистът Горан Благоев, бившата депутатка от ГЕРБ Джема Грозданова, бившият кмет на Благоевград Атанас Камбитов и легендарният състезател по вдигане на тежести Благой Благоев.

Събранието започна от 13 часа, а делегатите пристигаха пред залата още от 11 часа. Докато се събираха в залата на видео екран бяха прожектирани кратки видеа, в които първите членове на новата партия се представяха.

Началото на събранието пък даде оперният певец Георги Пандуров с химна на България и на Европа.

"Идеологът на този проект не е Цветан Цветанов, а всички вие в тази зала. Вие носите енергията и заедно можем да направим промяна в начина на управление, ценности, които да ни обединяват, а не да ни разделят", това каза в началото на събранието самият Цветан Цветанов. До 2 мандата от по 4 г. ще е максималното време, в което може един председател да е начало на новата партия, обяви Цветанов. Той отправи критики към настоящото управление на страната и подкрепи протестите.

Това, което наблюдаваме днес са протести от 80 дни, недоволство натрупвано с времето. Не трябва да се управлява от джипка, от която се раздават пари без никаква прозрачност, заяви Цветанов.

Електронното дистанционно гласуване ще е една от целите на партията му, обяви той.

Да имаме ефективно електронно управление е наша цел и да знаем, че в края на другия мандат ще има възможност всички българи да гласуват електронно, каза бившият втори в ГЕРБ и подчерта, че е получил силна подкрепа от българи, живеещи зад граница и от смесените райони.

Сред учредителите е Иван Анчев - бивш вече генерален консул в Чикаго, чийто мандат е приключил само преди 2 дни, добави от сцената Цветанов и добави, че партията му би водила преговори с всички други политически сили, с които споделят общи принципи, идеи и предложения.