Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Цветанов е председател на “Републиканци за България”.
Цветанов е председател на “Републиканци за България”.

Бившият собственик на фалиралата тв BiT Павел Вълнев е зам.-шеф

Бившият втори в ГЕРБ Цветан Цветанов учреди партията си “Републиканци за България”, влизайки в остър сблъсък с премиера Бойко Борисов. Обвинения за “безотчетно харчене на пари от джипката” и за репресии на учредителите му от страна на ГЕРБ отправи бившият втори в премиерската партия на учредителното събрание в София в неделя.

“Трима от учредителите от Силистра ми се обадиха сутринта, че няма да дойдат, защото им е оказан натиск от ръководителя на ГЕРБ в града. Със страх и омраза не се държи власт. Г-н Борисов, това ли ще бъде начинът, по който ще се работи за предстоящите парламентарни избори?”, обърна се остро към премиера Цветанов.

От ръководството на ГЕРБ в Силистра отрекоха да има каквито и да било репресии към хора на Цветанов, отрекоха и да има отцепили се гербери в последните месеци. “Нямаме никакво разединение в нашата структура и никой не е репресиран. Цветанов не може да стъпи на наша почва и се чуди какво да прави в момента. Това го дразни”, каза за “24 часа” общинската ръководителка за ГЕРБ - Силистра, Мария Димитрова. “Републиканци за България” няма да се управлява от джипката, от която се раздават пари без никаква отчетност, каза още новият партиен водач пред 1123-мата учредители.

1123 души се събраха в “Интер експо център” на учредителното събрание на новата партия.
1123 души се събраха в “Интер експо център” на учредителното събрание на новата партия.

За заместник на Цветанов в новата партия бе избран бившият собственик на фалиралата тв BiT Павел Вълнев. Двамата ще се отправят на обиколка из страната в следващия месец и половина, за да изграждат структурите по области за предстоящите избори.

“Републиканци за България” вече има над 4000 членове. Лидерският мандат е 4 г., ограничението е до 2 мандата. Електронното дистанционно гласуване ще е основна цел на хората на Цветанов.

С протестна декларация бе посрещнат той на входа на “Интер експо център” - служители на застрахователната компания “Лев Инс” поискаха да бъдат възобновени разследванията по скандала “Апартаментгейт”. Те недоволстват от ареста на шефа им Алексей Петров, когато Цветанов бе вътрешен министър. Петров бе оправдан по всички обвинения, но това нанесло “психологически травми на служителите и семействата им”, пише в протестната декларация. Цветанов обеща среща в близките дни със служителите.