Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Бойко Борисов: Експертен кабинет устройва ГЕРБ най-много (Видео) Бойко Борисов Кадър: Фейсбук

Светът влиза във втора вълна от коронавируса. В България така направихме с мерките, че не можете да усетите пандемията. С 60/40, 80/20 успяхме да запазим стотици хиляди работни места. Безработицата в България е към 7%, докато в САЩ и Великобритания минават 25-30%. Това заяви премиерът Бойко Борисов.

Той отхвърли възможността за увеличение при толтаксите.

Още преди няколко години предупредих Путин, че на територията на България има недопустими неща и всеки, който се опитва да шпионства, по надлежния ред, който е добре описан, ще бъде отпратен. За да действат така ДАНС и прокуратурата, имат достатъчно информация, заяви той относно уличените в шпионаж двама дипломати от руското посолство.

Проблемът на сегашната ситуация е, че много от извънпарламентарните партии се разцепиха и не можаха да влязат в парламетна. Оформиха се нови политически проекти и те не са в парламента. И сега за няколко месеца са длъжни да загряват около пистата, за да подберат повече избиратели. Така че те няма да спрат, разбирам ги, това е изцяло в тяхна полза, но не означава, че на всеки, на който му се приискат избори, ние трябва да провеждаме такива. Миналата година имахме два, само след няколко месеца ще има редовни. Всички, които искат да влязат в парламента, аз ги познавам много добре. Едни са ми били вицепремиери, други са ми били министри, трети са ми били в екипа, знам им качествата, добави премиерът.

Експертен кабинет устройва ГЕРБ най-много. Мен ме устройва най-много, защото ще мога да си работя за партията. Ние важните неща за България ги свършихме в този мандат - нулева миграция, влизането в еврозоната, водеща роля в региона и между конфликта в Средиземноморието. Ще видите един ден и колко много сме помогнали да има среща в Истанбул между Гърция и Турция, категоричен бе Борисов.

Диалогът между двете институции си върви. Но президентът вече също е политически играч. Той не е безпристрастен и това го прави субект. Много пъти съм изяснил как коварно неговите хора от най-близкото му обкръжение ме "сготвиха" по един много елементарен начин. С една прекрасна госпожа, която дойде и в мое отсъствие нащрака всичките тези работи. Направиха го по перфектен начин, шапка им свалям. Много добре бяха изучили ситуацията, години наред са се готвили за подобен момент. Грешката им беше, че пуснаха клипа със спалнята в мое отсъствие. Неслучайно само той го повтаря. Най-близкото му обкръжение го свърши. А неговите записи? Като говорим за едните записи, да говорим и за другите, но смисъл има ли? За мен случаят е приключен, взел съм си поуките, каза по адрес на Румен Радев премиерът.

Единствените указания, които сме дали, са да се пазят хората, обясни той по повод нарежданията към полицаите, охраняващи протестите.

Засега правителството остава в този формат. Всичко може да се направи в името на България, но когато има диалог, каза Борисов.