Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Майките от "Системата ни убива" бяха пуснати до деловодството, не съм разпореждала на НСО да ги извежда Председателят на парламента Цвета Караянчева СНИМКА: Архив

Жените от "Системата ни убива" бяха пуснати до деловодството, те внесоха декларацията си. Не съм разпореждала нещо на НСО, те си изпълняват задълженията", каза в сутрешния блок на БиТиВи председателят на парламента Цвета Караянчева. Тя се включи по телефона, за да отговори на депутата от БСП Антон Кутев, който твърдеше, че достъпът на протестиращите жени до сградата е бил ограничен. караянчева поясни, че има заповед на министъра на здравеопазването заради коронавируса от февруари, която още действа, а в Народното събрание има правилник, според който посетител напуска сградата до 3 минути след срещата си там. 

"Разпределих писмото на майките на всички парламентарни групи. Мая Манолова и БСП искаха да използват ситуацията за политически цели", каза Караянчева.

"Те пуснаха само 4 майки, другите не. Имаше натиск от депутати да ги пуснат вътре. Караянчева е много изнервена", контрира Антон Кутев.