Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Виж как изнасят майките от Народното събрание

Към 18:20 ч. Пристигна линейка и лекар от спешна помощ влезе в партийния дом. 

Лекарите изнесоха на ръце едно от децата с увреждания, а в линейката с него се качиха и две от майките.

Към 18 ч. Джип на НСО спря близо до вратите на гаражите. В очакване на председателката на парламента Цвета Караянчева всички протестиращи се струпаха пред изхода, за да блокират служебната кола на Караянчева. 20 полицаи пък стоят подредени в две колони до вратата на гаражите.

НСО и полицията насила изнасят барикадиралите се в парламента. Няколко бутилки и яйца прелетяха към полицията.

Изнасят някои, като са ги хванали за краката и ръцете. На всяко излизане служителите на НСО се пазят с пластмасово легенче, което се ползва при проверката на входа на парламента. 

Към 17:30 Час след като се събраха протестиращи и блокираха "Дондуков", на булеварда продължават да пристигат хора. Към 17,20 часа наброяват 50, като на място дойде и Велислав Минеков от "Отровното трио", както и отец Дионисий. На тротоара срещу партийния дом монтираха две големи тонколони, от които тази вечер организаторите на протеста ще изнасят традиционните си речи.

Движението продължава да е блокирано в отсечката от ул. "Веслец" до Министерския съвет.

Шефката на бюджетната комисия Менда Стоянова излезе със служебната си кола през гаражите на партийния дом и мина на метри от протестиращите. Това предизвика остри реакции и викове: "Оставка!". Малка група от протестиращите се премести пред вратата на гаражите.

Към 16:30 ч. Двадесетина протестиращи са блокирали бул. "Дондуков" точно пред входа на парламента, където са се барикадирали майките на деца с увреждания от "Системата ни убива".

На възрастна жена й прилоша и тя изчака линейка легнала на платното на "Дондуков". След бърз преглед се изправи и се премести на тротоара.

На място сред протестиращите е й Георги Софкин, а със събралите се пред партийния дом излезе да говори депутатът от БСП Иван Ченчев.

На място пред входа има около 20 полицаи, които с лента са преградили тротоара и не допускат никой да влиза в сградата.

Майките на деца с увреждания от "Системата ни убива" са във фоайето на партийния дом, откъдето минават депутатите и отказват да излязат от там. От сградата се чува как викат: "Оставка!"

Арман Бабикян дойде сред протестиращите.

"Елате да подкрепим протестиращите и Майките, които са затворени в сградата на парламента пред входа на деловодството откъм бул. Дондуков!", призовават от "Отровното трио" във фейсбук.