Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Росен Плевнелиев КАДЪР: БНТ
Росен Плевнелиев КАДЪР: БНТ

Президентът отказва да играе ролята на обединител - той не иска да играе тази роля и никога не я е играл. Държавният глава не може да казва, че има готово служебно правителство - конституцията му го забранява. Румен Радев буквално ежедневно нарушава конституцията. Това заяви Росен Плевнелиев, президент на България от 2012 до 2017 г., в предаването „Денят започва с Георги Любенов” по БНТ.

Аз съм дълбоко потресен от това, което се случи преди седмица, когато Радев отиде в Народното събрание и пред полупразна зала заяви: искам оставката ви. Това, което мен ме шокира е, че Румен Радев каза истинският парламент не е днес тук, а на площада. Това са думи, присъщи на Ленин, на Георги Димитров, каза Плевнелиев.

За мен Радев не е вече моят президент, като един пилот на самолет се е засили като камикадзе - не дава нито едно решение, нарушава конституцията ежедневно, допълни той.

Според Плевнелиев не е честно да се ходи на предсрочни избори, защото остават само 6 месеца. Редно е на редовни избори народът да каже тежката си дума. Демократично е да се отиде на редовни, а не на предсрочни изброи - това е честно спрямо избирателите.