Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Призовавам протестиращите и органите на реда да запазят спокойствие Президентът Румен Радев СНИМКА: Архив

"Дълг на всеки гражданин е да каже не на насилието. Незабавната и безусловна оставка на кабинета е единственият изход от кризата", посочи в извънредно изказване президентът Румен Радев. Повод за това бяха снощните протести, при които се стигна до поредица от сблъсъци с органите на реда.

"Пострадалите са десетки както сред гражданите, така и сред органите на реда. Моята мисъл е първо за всички пострадали и техните близки", каза още Радев.

В речта си той разкритикува проектът за нова конституция, която вече ГЕРБ внесе в НС. "Концесионират се плажове, раздават се пари. Опитът да се прокара нелепа, но угодна за статуквото конституция със силата на парите е престъпление", каза Радев.

Той отправи критика към управляващите и за приемането на Закона за по подземните богатства и отхвърлянето на ветото над закона. "Парламентаристите от мнозинството под охраната на полицейски кордони, отхвърлиха вето и гласуваха 60-годишните концесии. Днес дори сведоха хилядите мирно протестиращи до криминален контингент.

Действията на управляващото мнозинство не само задълбочават кризата", добави президентът и призова протестиращите и органите на реда за спокойствие и да не позволяват да участват в сценарий за корупция и насилие.