Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

От началото на годината Ким Чен Ун не е добре здравословно.
От началото на годината Ким Чен Ун не е добре здравословно.

Южнокорейски дипломат твърди, че той е в кома, на изкуствено дишане

Когато изчезна през април, вероятно му е поставен стент на сърцето след получен инфаркт

През 2014 г. също се скри за 6 седмици, а след това се появява с бастун

Лидерът е с надмормено тегло, страстен пушач и обича да се храни нездравословно

През последните 10 дни на порции се пускат различни новини за севернокорейския лидер Ким Чен Ун. Бомбата, че той е в кома, хвърли дипломатът от Южна Корея Чанг Сонг Мин и допълни, че

КНДР крие истината за своя управник,

който е с влошено здравословно състояние и е поставен на командно дишане.

Типично за страната, новината, не бе потвърдена официално веднага. Два дни по-късно КНДР публикува снимка на лидера как той председателства на партийно съвещание за коронавируса. Едно обаче е ясно - още от началото на годината Ким Чен Ун не е в добро здраве. Това се потвърждава и от Чанг, според когото всички записи от изяви на Ким Чен Ун през последните месеци са били фалшифицирани.

КНДР пусна снимка в бяло на Ким Чен Ун, за да опровергае слуховете, че е в кома.
КНДР пусна снимка в бяло на Ким Чен Ун, за да опровергае слуховете, че е в кома.

Според него още от началото на годината сестра му Ким Йо Чонг е подготвяна да поеме управлението на страната.

Сестрата на Ким Чен Ун Ким Йо Чен може да наследи трона му.
Сестрата на Ким Чен Ун Ким Йо Чен може да наследи трона му.

От Пхенян не отричат категорично тази новина и затова всички са склонни да вярват, че севернокорейският лидер наистина е на ръба на силите си.

Това се потвърждава и от факта, че през април Ким Чен Ун изчезна

и не бе виждан на обществено място в продължение на 3 седмици. Тогава се породиха спекулации, че е тежко болен или дори мъртъв.

За последно той бе засечен на публично място на 11 април. След това пропусна две много важни събития, които доведоха до предположенията, че нещо с неговото здраве не е наред. Едното е Денят на Слънцето, с което се отбелязват 108 г. от рождението на неговия дядо, а другото е навършването на 88 години от създаването на Корейската демократична армия. Това навеждаше на мисълта, че

нещо се е случило

с Ким Чен Ун

Първоначално Daily NK, базиран в Сеул сайт, съобщи, че Ким се възстановява от сърдечна операция, извършена на 12 април. На следващия ден Cи Ен Ен информира, че Вашингтон наблюдава разузнавателни данни за това, че

Ким Чен Ун е “в сериозна опасност”

Президентът Тръмп нарече "некоректно" и "фалшиво" съобщението, че г-н Ким е "в сериозна опасност" след направената му операция. В събота американският таблоид TMZ съобщи: "…корейският диктатор Ким Чен Ун е мъртъв след операция на сърцето". На 25 април жълтият в. "Ню Йорк пост" също написа, че Ким е починал, не издържал операция на сърцето. Подобна информация съобщиха и японски медии.

Тогава всички се питаха жив или мъртъв е Ким Чен Ун? Само шепа хора, сред които съпругата му Ри Сол Джу и сестра му Ким Йо Чен знаят това, твърди дезертьор от КНДР. През април японска телевизия обяви, че той е 99% мъртъв, а Тръмп съобщи, че знае много добре какво е състоянието му, но няма да каже.

За да опровергае всички слухове, севернокорейският лидер

се появи с бастун на откриването на нов завод

за фосфорни торове. Официалният вестник на КНДР "Нодон синмун" бе публикувал снимки и видео на Ким Чен Ун, който е облечен в черно и се усмихва, докато прерязва лентата.

Все още е загадка къде е бил през тези 20 дни заклетият пушач с наднормено тегло.

Предвид разточителния му начин на живот и влошеното му здравословно състояние, различни експерти предполагат, че през този период на изчезване е бил в болница, където му е поставен стент на сърцето.

Според хонконгски медии е получил инфаркт, който го е повалил на земята по време на обиколка из страната. Заради тежкото му състояние и факта, че баща му и дядо му са починали по този начин,

лекарите решили да го оперират веднага,

а не да чакат доказани специалисти от Китай.

По време на операцията обаче хирургът бил изключително притеснен и ръцете му треперели, поради което сложил стент на сърцето на Ким за 8 минути, а не за една, както трябвало. Калпавата интервенция превърнала вожда в “зеленчук” и той изпаднал в кома. По-късно на помощ се притекъл спецекип от доктори от Китай, но те нямало с какво да помогнат на лидера на КНДР, тъй като състоянието му било непоправимо. Японски медии дори бяха убедени, че той е починал.

При детайлно изследване на кадрите от разпространения видеоматериал се вижда, че той е жив и здрав, но

на дясната му ръка има точка

Предполага се, че това е следа от пункция, когато се прави коронарна ангиография. Тя се прилага при лечение, когато се поставя стент. Лекарите обикновено препоръчват 3-4 седмици почивка след интервенцията. Именно това може да се смята за обяснение за отсъствието му толкова време.

Сателитни снимки тогава показаха, че Северна Корея изгражда големи парадни структури, които може да са за погребението на лидера, подобно на невероятните събития през 2011 г., когато баща му Ким Чен Ир почина.

Вероятно по тази причина представители на Националната разузнавателна служба на Южна Корея заявиха, че Ким Чен Ун е делегирал голяма част от държавните дела на малък брой помощници и е превърнал сестра си в "номер две" в Северна Корея. Според “Йонхап” тя отговаря за отношенията на Пхенян със САЩ и Южна Корея. Въпреки това не е официално посочена за наследник на Ким.

Всъщност страната никога не е оповестявала

кой ще наследи лидера Ким Чен Ун,

в случай че той е недееспособен или умре, но от известно време анализатори твърдят, че сестра му Ким Йо Чен и верните му хора може да сформират регентски съвет, който да управлява, докато негов наследник навърши пълнолетие, за да поеме властта в Пхенян. Очаква се няколко известни фигури да играят влиятелна роля в периода на това временно управление.

Интересното е, че това не е първият път, в който се съобщава, че 36-годишният мъж е зле.

Здравословното състояние на Ким Чен Ун е обект на спекулации от много време, тъй като

той е заклет пушач, обича да си пийва

и да хапва обилно, а в последно време е качил 20-ина килограма. През 2015 г. е видян да изпива две бутилки шампанско “Кристал” и да маже любимото си швейцарско сирене ементал върху пържола от говедата порода “Кобе”, която струва 150 долара.

Година по-рано Ким Чен Ун бе изчезнал от полезрението на медиите за 6 седмици. След това се появи, накуцвайки, което породи предположението, че може би е претърпял някаква операция. Първоначално обаче се смяташе,

че е бил свален при преврат

Предвид всички загадки около живота му и факта, че през 2008 г. баща му Ким Чен Ир отсъстваше месеци наред от обществени събития, южнокорейски анализатори и медии спекулираха, че е получил инсулт, но

той умря три години по-късно

Подобно на баща си Ким Чен Ун е с 9 живота като котките. Неведнъж е обявяван за мъртъв, но предвид всички новини от началото на годината е ясно, че лидерът на КНДР не е добре здравословно. Въпросът е дали ще оцелее и този път?