Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА: Twitter/Ivan Geshev
СНИМКА: Twitter/Ivan Geshev

Двама мъже са задържани след проведена операция срещу наркоразпространението на територията на област Ловеч, заявиха окръжният прокурор Валентин Вълков и зам.-директорът на ОД МВР Ловеч комисар Цветозар Цанков на брифинг днес. Резкрити са две високотехнологични лаборатории, те са и едни от най-големите у нас. Намират се в центъра на град Летница, в хотел и цех за дограма.

Криминалистите се натъкнали на 3 помещения, в които се произвежда марихуана. Към тях са изградени високотехнологични и скъпи инсталации: вентилационна, осветителна и напоителна, както и отделно помещение за сушене на произведената марихуана.

В непосредствена близост до първите помещение, само на няколко метра от тях, са открити още няколко, с друга нарколаборатория, отново със стаи за сушене и производство на канабис.

Прокурор Вълков обясни, че в двете нарколаборатории са намерени и иззети 50 кг суха тревиста маса, готова за експорт, която се оценява на десетки хиляди левове, както и 700 зелени растения в саксии.

Задържани на този етап са двама души от Летница, като единият е с прокурорско задържане за 72 часа и предстои внасяне на искане за постоянна мярка. В процес на изясняване е съпричастността към деянието и на трето лице.

Окръжният прокурор на Ловеч припомни, че само преди два месеца край ловешкото село Дойренци бе разкрита подобна нарколаборатория и допълни, че от началото на годината в Ловешка област са образувани 77 досъдебни производство за държане, производство и разпространение на наркотични вещества, а 55 души са привлечени като обвиняеми.

Акцията по разкритията е част от провеждащите се в цялата страна специализирани полицейски операции насочени срещу наркоразпространението под ръководството на прокуратурата. До вчерашните разкрития се е стигнало след съвместна оперативно-издирвателна работа на криминалисти от ОД МВР и РУ Ловеч и окръжната прокуратура в града, каза още прокурор Вълков.