Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Ето какво стана ясно на 35-ия ден от протестите ИЛИЯНА ЙОТОВА Снимки: Президентството

На 35-ия ден от протестите очевидно нито управляващата партия, нито правителството, нито премиерът разбират какво му казват хората от протестите – млади и стари, в малки и големи градове на страната. Премиерът явно смята, че когато в кризисна ситуация раздаде няколко милиона за здравеопазване и образование – най-деликатни теми, това ще му помогне да се закрепи за властта и за своя пост.

Хората казват нещо друго – те искат правила, законност, справедливост, перспектива. Младите хора искат мотив, за да останат в България, да не дават на чужди икономики това, което са научили тук. Искат управляващи, които имат ясна визия как да се развива страната.

Тези милиони отдавна трябваше да бъдат дадени. Нима по-рано нямаше нужда от по-сериозно оборудване в нашите болници, от линейки?! Или от компютри в училищата?!

Светът изпада в тежка рецесия. Всяка държава членка на ЕС отчита голям спад в БВП. Това означава и сериозна рецесия за българската икономика, която е много тясно свързана с икономиките на европейските страни. Нека да помислим за икономическа програма, която да реализираме превантивно така, че да не се стига до нова, още по-сериозна икономическа и социална криза след санитарната. Нали се убедихме, че само с плашене от телевизионния екран, с това да накараме хората да се страхуват и да мислят единствено за оцеляването си, общество и държава не се градят.

Ето това е големият дефицит, който правителството и г-н Борисов не разбират. Нито едно решение оттук нататък няма да получи доверието на хората и затова управлението е изчерпано.

От фейсбук