Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Готов съм да отговарям на детектор за Пеевски и Борисов, но до мен да са и Нинова, и Овчаров КИРИЛ ДОБРЕВ

"Няма да позволя на компрометирани личности да се упражняват върху името ми. Не може през 10 години едни и същи хора да бъдат ментори в политическия живот. За някои вътрешнопартийната кампания явно е по-важна от тази за свалянето на Бойко Борисов”. Това заяви зам.-председателят на БСП Кирил Добрев пред bTV.

"Не приемам мутренската терминология, използвана от Румен Овчаров. Винаги съм смятал, че когато си отиде Борисов, ще си отидат и мутрите, но има мутри с бели якички, които искат да стоят до край в политическия живот”, подчерта Добрев.

"Какъв човек мога да бъда на Делян Пеевски? Овчаров, Нинова и Пеевски заедно управляваха държавата. Заедно си отидоха. Да, познавам Пеевски. Да, имал съм срещи с него - всички са били публични. Уточнявали сме въпроси с изборния процес. Нямам бизнес интереси. Не съм обсъждал и кроил политически планове с него. Готов съм да застана на детектор на лъжата. Но до мен искам да са и Овчаров, и Нинова.”, коментира Кирил Добрев и потвърди, че познава Делян Пеевски още от времето му като младежки лидер на НДСВ. Но е водил с него само разговори в името на БСП, свързани с балотажи на местни избори. Добрев уточни, че като шеф на щаба на левицата е провеждал различни разговори, свързани с местните избори. "Единствената цел винаги е била - БСП да спечели тези избори”, беше категоричен той.

На въпрос за отношенията му с Бойко Борисов, Добрев обясни: "Имал съм телефонен разговор с премиера от кабинета на председателя на БСП. Проведох го след местните избори. Говорихме за това, че ако държавата раздава пари, няма как кметовете на БСП да бъдат ощетени. Не може държавата да е майка за едни, а за други - мащеха", посочи Добрев.

"Заставам твърдо зад парламентарната група, която е опозиция в парламента и се бият всеки ден. Наблюденията са ми, че БСП може да бъде обаче по-остра и по-сериозна опозиция в лицето на Корнелия Нинова”, коментира още Кирил Добрев и припомни, че въпреки експертизите на записите на премиера, които бяха поръчани от Елена Йончева, никой от БСП не я е подкрепил. "По този въпрос БСП 5 дни мълча, изчаках Корнелия Нинова да коментира, но никой не подкрепи Елена Йончева”, посочи Добрев.

"Аз искам оставката на Иван Гешев като главен прокурор. Да, има позиция на градския съвет на БСП София, но от името на цялата партия нямаме позиция, защото вече повече от месец не се провежда заседание на Националния съвет”, подчерта заместник-председателят на БСП. По думите му партията винаги е разчитала на своите органи и затова продължава да бъде жива и фактор в политическия живот. “Когато неглижираш органите на партията - ти неглижираш нейната сила." - беше категоричен Кирил Добрев.

Добрев определи като демагогия приказките, че е подкрепян от Георги Гергов. Той припомни, че не той, а Нинова е била в борда на Пловдивския панаир и именно по нейно и на Овчаров управление, държавата губи мажоритарния си дял в дружеството.