Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

39-годишната Веселка след катастрофата
39-годишната Веселка след катастрофата

След опит за самоубийство Веселка цяла нощ буйствала в болницата

 Решила да посегне на живота си след скандал с майка си

“Ударът беше невероятно жесток”. Това разказа пред “24 часа” мъжът, в чиято кола се вряза 39-годишната Веселка, решила да се самоубие на магистрала “Тракия” в понеделник следобед. 41-годишният Христо Николов е в болница със сътресение на мозъка, за кратко време е изгубил съзнание след сблъсъка.

Мъжът, който е с две предишни операции на гръбнака и една на шията, е със силни болки в кръста след катастрофата, станала на 114 км от АМ “Тракия”, посока София.

Медиците му слагат инжекции за разреждане на кръвта, за да се избегнат вътрешни кръвоизливи.

Кандидат-самоубийцата Веселка, която е със счупен десен крак, пък цяла нощ буйствала в болницата, разказаха от персонала.

Тя е изпаднала в психическо разстройство и все още не е разказала пред разследващите причината да вземе фаталното решение.

Въпреки че малко по-късно се е поуспокоила, продължавала да не дава никакви обяснения.

По думите на разследващите тя е в неадекватно състояние. Пробите ѝ за алкохол и наркотици са отрицателни.

Първоначалната информация бе, че няма ранени при опита за самоубийство на Веселка на магистрала “Тракия”.

Пострадалият при инцидента Христо Николов обаче се свърза с “24 часа” и разказа за ужаса, който е преживял.

Веселка шофирала джипа си, в който пътувала заедно с нейна приятелка. По пътя тя разговоряла с майка си по телефона. Двете жени се скарали и Веселка решила да сложи край на живота си.

Помолила приятелката си да слезе от автомобила на разклона за пловдивското с. Цалапица. Оставила спътницата си в аварийната лента и продължила по магистралата. В един момент направила обратен завой и тръгнала срещу движението.

Дала газ на колата и потеглила в насрещното. Пострадалият мъж шофирал джипа си в крайната лява скоростна лента със 130 км/ч, когато Веселка летяла с автомобила си срещу него. Виждайки колата, движеща се с бясна скорост, Николов извил волана вдясно в последния момент, за да избегне фатален челен сблъсък.

Благодарение на бързата му реакция не се стигнало до по-тежък пътен инцидент.

Колата на мъжа се завъртяла 8 пъти на магистралата по пътя за София. Николов разказа, че заедно с негов приятел шофирали автомобилите си един след друг. Той пътувал сам. Приятелят му се разминал на косъм от верижната катастрофа, като отбил веднага.

Джипът на пострадалия при инцидента Христо Николов
Джипът на пострадалия при инцидента Христо Николов