Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

ПЕТЬО ГЮДЮЛЕВ
ПЕТЬО ГЮДЮЛЕВ

26-годишният режисьор Петьо Гюдюлев атакуван от агитка, после удрян от зрели мъже

Младият режисьор Петьо Гюдюлев е момчето, което бе свалено от фонтана пред президентството по време на протеста във вторник вечерта и получи два удара. Това се случи веднага след като той поиска от микрофона оставката и на президента Румен Радев.

“Не видях белези тълпата да избухва срещу мен. Имаше си конкретни хора, които настъпиха към мен. Част от агитка - момчета със суитшърти и маски, тръгнаха към мен като по команда”, разказа пред “24 часа” 26-годишният Петьо.

Освен че подкрепя протестите, той ги и снима. Във вторник вечерта е близо до говорителите на площада и иска микрофона от организаторите, за да се изкаже. Признава, че много се разпалил, някои дори го нарекли “младия Волен”. Когато обаче викнал за оставка и на президента освен на премиера и главния прокурор, няколко души около него започнали яростно да го освиркват и псуват. А непозната русокоса жена параноично му закрещяла, вдигайки средни пръсти срещу него. Петьо сам слиза от сцената, а след това идват двата удара.

50-ина годишен мъж го удря вдясно в ребрата, а друг протестиращ на средна възраст му нанася удар в гърдите. “Момче около 30 г. ми препречи пътя, каза, че съм позор за България, и ми свали шапката, на която пишеше “Оставка”. За мен човек, който прави такова нещо, не е на протест с чиста съвест”, разказва Петьо.

Част от хората все пак се опитали да го защитят - направили кордон, а две момчета го извлекли от тълпата. “От “отровното трио” не бяха много доволни, че съм поискал оставката на Радев. Аз обаче отивам там с ясното съзнание, че това не е протест в подкрепа на Радев. Явно съм се объркал”, казва огорчен младият мъж.