Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Снимка ВЕЛИСЛАВ НИКОЛОВ
Снимка ВЕЛИСЛАВ НИКОЛОВ

Придвижването в центъра на София е изключително затруднено заради блокадата на "Орлов мост". Поради затварянето на кръстовището, където протестиращи са опънали палатки, в момента движението по булевардите “Драган Цанков“, „Алея Яворов“, “Ситняково“, „Шипченски проход“, „Ген. Данаил Николаев“, “Евлоги и Христо Георгиеви“ е затруднено.

Екипите на Центъра за управление на трафика на Столичната община подпомагат движението, като приоритет се дава на градския транспорт.

Препоръчваме на гражданите да използват метрото, буферните паркинги по метролиниите и наземния градски транспорт за придвижване в града, апелират от Столичната община.

Временно са променени маршрутите на част от линиите на градския транспорт в столицата.

Кадър от камерите на "Орлов мост"
Кадър от камерите на "Орлов мост"

Кметът на София Йорданка Фандъкова е разговаряла с ръководството на СДВР за създаване на организация за преминаване на линейките на Спешна помощ и колите на пожарната през "Орлов мост".

За транзитния трафик от общината препоръчват да се използва Северната скоростна тангента.

В момента заради протестиращи в центъра са затворени за движение: бул.„Цариградско шосе“ от „Алея Яворов“ до Орлов мост, бул.“Евлоги и Христо Георгиеви“ - от ул.“Ген.Гурко“ до ул.“Шипка“, бул.“Цар Освободител“ - от бул.“Дондуков“ до ул.“Г.С. Раковски“.

Автобусните линии 9, 72, 75, 76, 84, 184, 204, 304 и 604 и тролейбусите - 4, 5, 8 и 11 са отклонени от маршрутите си. Автобусите от линии № 9 и 75 обръщат на Военна академиия. Автобусните линии № 84, 184, 280 посока Орлов мост обръщат преди него и обратно по маршрута си. Автобусите № 72, 76, 204, 304 и 604 са отклонени по бул. „Драган Цанков“, „Алея Яворов“ и по маршрута двупосочно. Автобусите от линия № 94 въртят на ул. „Ген.Гурко“ и обратно по маршрута си. Автобусите от линия № 213 в посока „Младост“ се отклоняват по бул. „Мадрид“, бул.“Ситняково“ и по бул.“Цариградско шосе“ по маршрута си.

Тролебусите № 4, 5, 8 и 11 посока Софийския университет обръщат преди Орлов мост и се движат по маршрута си. Тролейбусните линии № 5 в посока „Младост“ са отклонени до „Сточна гара“ и се движат обратно по маршрута си до надлез „Надежда“.

Ще обновяваме информацията при всяка промяна на движението в София