Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

ПЕТЪР ВОЛГИН
ПЕТЪР ВОЛГИН

На огромното мнозинство от хората, които днес протестират, им е писнало от безобразията на властта. Те са по площадите, не защото им плащат от Москва, Вашингтон или Брюксел. Протестират, защото са отвратени от бг управляващата класа. Само че моят скептицизъм, развил се във основа на досегашния опит, ми подсказва, че именно тези честни хора ще бъдат най-силно излъгани. А от протеста ще спечелят хитреците. Най-силно жълтопаветните политико-идеологически формирования.

В момента те имат три основни цели. Първо, да се намърдат в изпълнителната власт в коалиция с ГЕРБ. Второ, да овладеят прокуратурата. Да сложат за главен прокурор човек, който само при споменаването на "правилните" олигарси като Прокопиев и Донев, ще застава мирно.

И трето, да си върнат БНТ. Тогава пак ще гледаме по цял ден втръсналите физиономии и ще слушаме калпавите разсъждения на Гого Лозанов, Сашо Кьосев, Калин Янакиев, Тони Николов....Много ми се иска да не се сбъдне тази прогноза, но май все пак ще се реализира. И, моля, не тълкувате моя песимизъм като отказ от протест. Напротив, трябва да се протестира Винаги, когато властта се самозабрави, трябва да се съпротивляваме. И изобщо, трябва да си представяме Сизиф щастлив, както пише Камю...

От фейсбук