Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Огнян Минчев
Огнян Минчев

Много добър дебат по референдум. "Искаме да видим стратегическа визия на управлението". Тези млади хора не са първите, които искат да видят и да създадат такава стратегическа визия. Надяваме се, че този път те ще успеят да я инициират и да я опредметят в едно следващо управление.

Днес младите поколения на България декларират своето желание и потребност да променят България. Преди тях имахме две, дори три поколения, които искаха същото, но не успяха да го постигнат - поне не в решаваща степен. Просто защото посткомунистическата олигархия просмука редиците им, представителите им и успя да наложи с диктат своята стратегическа визия - системен грабеж на обществото и държавата.

Битката не е лесна. Победата не е гарантирана. Това, което мога да препоръчам на младите лидери, които днес поставят своите искания, е да се запознаят внимателно с неуспехите на своите предшественици. Да се научат да разпознават приятели от врагове, както и вълците в овчи кожи. Да не позволят да бъдат излъгани. За да имат по-добър шанс да осъществят това, което искат.

От фейсбук