Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Бутафорни пачки от по 500 евро полетяха към вилата в кв. "Бояна", в която живее премиерът Бойко Борисов

Петдесетина млади членове и симпатизанти на "Да, България" и ДСБ се събраха от 18,30 часа пред правителствената вила, в която живее премиерът Борисов, с искане да бъдат разследвани аудио и видео компроматите, за които се твърди, че са направени именно във вилата.

Днешният 20-и ден на протести започва от тук с "масов следствен експеримент във вила "Секвоя". Протестът започна от 18,30 часа, когато показно протестиращите сложиха 4 чувала с бутафорни евробанкноти с лика на Борисов. По пътя към вилата има няколко патрулки, пред самата нея - не. Вътре са охранителите от НСО. На място са лидерът на "Да, България" Христо Иванов, както и хора от "БОЕЦ" на Георги Георгиев - бивш член на ГЕРБ, изключен от партията.

До резиденцията се стига трудно и затова организаторите дори са публикували видео с отпътуване до мястото на акцията.

Съществената част на протеста започна в 19,00 часа, когато от уредба прозвучаха компроматните записи с гласа на премиера от последните месеци. Тогава бяха хвърлени пачки към оградата на вилата.

Пачки от 500 евро полетяха към вилата на Борисов в "Бояна" СНИМКИ: Николай Литов
Пачки от 500 евро полетяха към вилата на Борисов в "Бояна" СНИМКИ: Николай Литов

Младежите от ДБ се заканиха да пускат записите с премиера всеки ден пред правителствената вила, докато не се направи разследване за автентичността им. Те символично заметоха с метли банкнотите към алеята на вилата.

По-рано през деня стана ясно от младежката организация на ГЕРБ са поискали да организират контрапротест в подкрепа на министър-председателя, но той е поискал да не го правят.