Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Снимки Николай Литов
Снимки Николай Литов

22:00 часа:

Стотина души държат "Орлов мост" под блокада. Рядко се чуват скандирания. Протестът на кръстовището преминава по-скоро като в приятелски разговори. Движението по бул. "Цариградско шосе" е блокирано за 19-а поредна вечер.

21:40 часа:

Едва десетина души са до фонтана на президентството и скандират: "Оставка!". Движението по Ларгото е спряно, въпреки че за пръв път толкова рано няма нито човек по жълтите павета в триъгълника на властта. Една патрулка с включени светлини е спряна на кръстовището. Пред Министерския съвет няма почти никаква полиция, за разлика от парламента, където има кордон от служители на органите на реда.

21,35 часа:

По установена вече традиция протестиращите в София стигнаха до "Орлов мост", където останаха към 150 от тях. .

Снимки Николай Литов
Снимки Николай Литов

21,10 часа:

След като бяха пред Дома на Европа на улица "Раковски" протестиращите се отправиха по бул. "Васил Левски" към СУ "Климент Охридски",  а оттам - към познато от предишните дни място - "Орлов мост".

Снимки Николай Литов
Снимки Николай Литов

20,40 часа

Протестиращите, които се бяха изпокрили от проливния дъжд над София излязоха  от подлезите, отиват към сградата на Народното събрание и емблематичната улица "Раковски". Те завиха по "Раковска" и се отправиха към Дома на Европа.

Снимки Николай Литов
Снимки Николай Литов
Снимки Николай Литов
Снимки Николай Литов

20,15 часа:

Внезапно плисналият държ опразни площада в триъгълника на властта. Той изгони част от протестиращите, а други се скриха под козирката на сградата на президентството.

Снимки Виктор Иванов
Снимки Виктор Иванов

20,00 часа: 

“Торта”, направена от картон, донесоха протестиращите пред Министерския съвет. Днес те са се събрали на площада, освен с искане за оставка на правителството, с мотива, че празнуват рожден ден на депутата от ДПС Делян Пеевски.

Тортата беше донесена от представителите на т.нар. Отровно трио. Тя бе поставена пред кордона от полицаи пред правителствената сграда, а протестиращите я отвориха демонстративно, като нея излезе плюшена играчка на прасенцето Пепа.

В последните 20 минути към протеста се присъединиха и още хора, като вече наброяват около 400.

Снимки Николай Литов
Снимки Николай Литов

19,40 часа:

Около 200 души са се събрали към този час в т.нар. триъгълник на властта между президентството, Министерския съвет и сградата на Бившия партиен дом.

Протестиращите са разделени на две големи групи - едната част са около фонтана до президентството, а другата пред Българска народна банка. Там те са се събрали с мотива, че празнуват рождения ден на депутата от ДПС Делян Пеевски. Към 20 ч. протестиращите се заканиха и да донесат торта. Някои от тях са с празнични шапки, носят балони и плакати.

Отново на площада звучат патриотични песни. Масата от протестиращи е от млади хора, има и такива с малки деца.

Снимка Авторката
Снимка Авторката