Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКИ: Велислав Николов
СНИМКИ: Велислав Николов

Премиерът Бойко Борисов да дойде в парламента за гласуването на оставките на четиримата министри от кабинета. За това настояха за трети път тази седмица от БСП. Предните два пъти те настояваха Борисов да участва в дискусията и гласуването на вота на недоверие към правителството, но той бе в Брюксел.

Прекъснете заседанието и извикайте премиера в залата. Този човек не сме го виждали тук от година и половина, настоя червеният Георги Свиленски от парламентарната трибуна.

Тук е Министерският съвет, вицепремиерите Томислав Дончев, Екатерина Захариева и Марияна Николова, настоя в отговор шефката на парламента Цвета Караянчева. 

Цвета Караянчева
Цвета Караянчева
Министерският съвет е на място в парламента
Министерският съвет е на място в парламента

Не го използвайте само г-н Дончев да представлява той Министерския съвет, направете го тогава премиер и той да го представлява, отвърна Свиленски.

Вие сте се превърнали в един радист, телеграфно четете кой и как ще сменим. Обяснете на Народното събрание къде е премиерът, настоя и депутатът от БСП Иван Ченчев.

Малко след това вицепремиерът Томислав Дончев се качи на парламентарната трибуна, за да изложи мотивите за промени в кабинета, но социалистите веднага започнаха да скандират “Оставка”.

Очаквайте подробности!