Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Чуваме ли това, което става около нас, или реагираме само на “взривовете” в социалните мрежи

Изгледах клипа, който “взриви” социалните мрежи. Всеки взрив за три дни. Изгледах го по принуда, защото не тегаво, а непоносимо е да зяпаш подобни неща.

32 секунди, в които едно видимо добре гледано момиченце, сресано на “кукуригу”, чистичко, без следи от перманентно насилие по телцето си, е приканвано с почти благ глас да го удрят с едната ръка, докато с другата ръка явно се държи телефонът, за да запечата акта, целящ.... Какво целящ?

Гласът зад кадър обяснява: “Понеже баща ти не те обича, не ме обича и мене... ето така (пляскане през гърдичките), ела тука...” Детето, естествено, плаче, естествено вика “мамоооо... неее”,

даже целува

ръката, която

го пляска,

явно така е научено. Слаби нерви имам, когато детенце плаче, когато го удрят, когато е видимо, че е невинно.

По презумпция всички деца са невинни душици. Да се чудиш откъде идват после виновните в действията си възрастни.

Не за пръв път се сблъсквам с насилие над деца, не за пръв път пиша по тази тема, не за пръв път си позволявам да обвинявам. С чиста съвест да обвинявам. Само че винаги искам да знам ЗАЩО. Защо се е стигнало дотам. Какво иска тази майка и защо прибягва до публичност. Защото обикновено хората

си бият децата

“тихо и кротко”, а съседите дават обществен отзвук. А тук се снима клип и се качва в ютюб.

Тази жена с всичкия ли си е? Явно компетентните органи са стигнали до нормалното заключение, че не и са я заключили в психиатрия. Отсега мога да ви кажа, че ще я освидетелстват. Така е бързо, чисто и точно. Има психично отклонение, няма проблем. А според мен проблем има. И ако надмогнем милозливата му и запенена от ярост страна, проблемът надхвърля рамките на едно средностатистическо семейно инцидентче. Тази жена, доказано от вещи лица и още по-вещи съседи, се е грижила за детето си. Същото твърди и бащата, който “не обича детето и жена си”. Я да видим какво можем да извадим от така създалата се ситуация.

Таткото обяснява, че знаел за насилието, обаче си траел, защото майката се грижела добре за детето.

Е как хем го насилва, хем добре се грижи, хайде холан! Ама той отишъл да работи в чужбина, а тя попаднала в религиозна секта. Окей, заминал е на гурбет, защото в Перник работа йок, най-нормалното от случващото се по нашите ширини. Стотици хиляди гурбетчии. Обаче за нормален човек жертването с работа по чужди краища значи грижа за семейството, или аз нещо бъркам. Освен ако човекът просто е забравил, че има жена и дете. Не казвам това, просто си разсъждавам

какво значи

“баща ти не те

обича, не обича

и мен”

Бащата е разпитан в Първо РПУ-Перник, значи към момента не е в чужбина. Какво се случва в семейството, можем само да гадаем. И всеки да си го екстраполира за себе си, всички предположения ще бъдат верни.

Колкото до сектата... Секти всякакви, ама не съм чула ни една да препоръчва общение с Бога чрез показен клип как си удряш детето с цел на бащата да му домилее. Нали схващате посоката? И да сме наясно - не защитавам, нито оправдавам тази жена! Не трите удара са страшни, те са и премерено леки, като зов за елате ме вижте, като заплаха върни се при детето си, като отчаяние и пълна безпомощност да подействаш на събитията, които са те сполетели, по друг начин освен по най-самубийствения за собствената си личност.

Тази жена крещи Крещи за помощ, крещи за обич, крещи за живот. А когато крещим, обикновено не чуваме нито разума, нито сърцето си. И нараняваме най-близките си. Кръв от кръвта и плът от плътта. Пак дебело подчертавам - не оправдавам! Тихичко питам - чуваме ли това, което става около нас. Или реагираме само на “взривовете” в социалната мрежа. За три дни.