Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Апелативният съд във Варна потвърди първоначалния арест на обвиняем от Добрич за държане с цел разпространение на наркотични вещества.

При полицейска операция срещу наркоразпространението в Добрич била извършена и проверка в жилище, обитавано от Симеон Д. В апартамента служителите на МВР открили 5,43 г хероин, 3,08 г метамфетамин, 3 електронни везни, полиетиленови пликове, фолио и найлонови торбички, 2 чужди лични карти и 7 мобилни телефона. На Симеон Д. е било повдигнато обвинение за държане на високорисков наркотик, с цел неговото разпространение. От снети по делото показания става ясно, че свидетели са се снабдявали с упойващи вещества от Симеон, като при липса на пари оставяли в залог личната си карта или телефон.

44-годишният мъж има 6 предходни присъди, за които е реабилитиран: за кражби, увреждане на чуждо имущество, нанасяне на телесна повреда, притежание без разрешение на боеприпаси. Последният му досег с правосъдието е от 2017 г., когато е шофирал след употреба на кокаин, но е освободен от наказателна отговорност и му е наложена глоба.

Представителят на Апелативната прокуратура настоя пред въззивната инстанция, че единствено най-тежката мярка за неотклонение би сложила край на упоритата престъпна деятелност на Симеон, свързана с разпространение на забранени вещества на обществени места. Става дума за два различни вида наркотици, в големи количества, средства за дозирането им и заложени предмети във връзка с продажбата на хероин, аргументира се държавното обвинение.

С тези мотиви Апелативният съд потвърди определението на Добричкия окръжен съд и най-тежката мярка за процесуална принуда – задържане, спрямо обвинения в притежание на наркотици с цел разпространение Симеон Д.