Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

В парламента днес Снимки: Румяна Тонева
В парламента днес Снимки: Румяна Тонева

Патриотите пък заговориха за Велико Народно събрание и референдум

“Тежък дубайски парфюм” върху мотивите на БСП за вота на недоверие към правителството “помирисаха” от групата на ГЕРБ, а малкият им коалиционен партньор “Обединени патриоти” заговори за възможно свикване на Велико Народно събрание на дебатите в парламента днес.

Не съм изненадан нито от съдържанието, нито от обема на вота на недоверие - цели девет страници, каза депутатът от ГЕРБ Александър Иванов. Обясни, че част от мотивите били вече известни разкрития, проучвания и виждания на български граждани, като нямало почти нищо по-различно от мотивите на левицата за вот на недоверие през 2018 г., отново заради корупция във властта.

Единственото ново към мотивите ви е тежкият аромат на дубайски парфюм, с които са напръскани, отсече той.

В мотивите четем, че вотът е за корупционни мащаби, не за конкретно лице или случай. Ако погледнем управлението на кабинета Орешарски или Тройната коалиция, намалени или увеличени са?, попита пък съпредседателят на “Обединени патриоти” Искрен Веселинов. Според него БСП опитвали да яхнат протеста и да вземат властта и това било единственият им мотив за вота. Обясни, че именно патриотите не допуснали ДПС до властта, а сега се виждала прегръдката между БСП, ДПС и Христо Иванов.

Нужна е не само смяна на лицата, а и промяна на правилата, каза още той. И подчерта, че патриотите били готови да се направи референдум, а дори и Велико Народно събрание по въпроси като отзоваване на депутати, образователен ценз и т.н.

Очаквайте подробности

Депутатите влизат в пленарна зала
Депутатите влизат в пленарна зала