Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Ангел Кунчев СНИМКА: Архив
Ангел Кунчев СНИМКА: Архив

От Тони Щилянова

Като абсолютно смехотворни определи доц. Ангел Кунчев обвиненията към Григор Димитров, идващи от Сърбия и Хърватска, след като стана ясно, че тенесистът ни е заразен с коронавирус.

Дали той вече е бил болен, пристигайки в България, или тук се е заразил, е трудно до се докаже, при движението му между България и Хърватска, Сърбия и Монако. Надали може 100 % да се гарантира къде е станало. Но на базата на средния инкубационен период от 4 до 6 дни - най-вероятно е на по-късен етап", коментира доц.Кунчев. И подчерта, че винаги организаторът на дадено събитие е този, който носи отговорност. "Там грубо не бяха спазени правилата и по време на турнира и след това при празнуването, така че резултатът бе предизвестен", каза още Кунчев.

На въпрос дали футболният отбор на ЦСКА ще бъде, глобен Кунчев коментира, че не се правят компромиси с никого и припомни глобите на премиера и големи политически партии.

За ситуацията в болницата във Велинград, където медици масово хвърлят оставки, защото нямали условия да лекуват пациенти с COVID-19, Кунчев каза: " А 20 г. назад като лекуваха вирусни и бактериални пневмонии, имаха ли условия? Много ми е неприятно да коментирам такива новини. На фона на това, което направиха много болници, за съжаление имаше 2-3 отрицателни примера като този във  Велинград". Кунчев припомни, че болницата е била определена за лечение на коронавирус още с първата заповед на здравния министър.

"Разбира се, ако болните там имат нужда от по-квалифицирана медицинска помощ, ще бъдат изпратени в други болници в столицата. Но за обикновените болни нормално е болницата в града  да си изпълнява задълженията", подчерта главният здравен инспектор. Според него огнища на заразени с коронавирус има, но няма болници, които да не могат да посрещат пациенти, нуждаещи се от лечение.