Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Проверката, която правим по отношение на предаването "Вяра и общество", показва серия от нарушения на вътрешните правилници, мисията, етичните стандарти и професионалната журналистика. Открихме тенденциозно подбирани теми и гости. Нарушени са продуцентски правила и чисто етични стандарти. Например нашият колега Горан Благоев - водещ и продуцент на предаването, е сключил договори със свои роднини, включително със своята съпруга. Гости, които са представени като обективни, всъщност са получавали заплащане под формата на консултантски договори. Това обясни генералният директор на БНТ Емил Кошлуков пред Съвета за електронни медии.

Регулаторът включи в дневния си ред на заседанието днес изслушване на шефа на обществената медия по повод писма и сигнали, получени след последното предаване на "Вяра и общество".

"От много години Българската православна църква не присъства в него.  То си позволява злобни, клеветнически, дискредитиращи коментари и анализи, окачествявания на църковни водачи. От последния брой има такива и по отношение на държавни лица, на министър-председсателя Бойко Борисов. Предаването неведнъж представя като коментатори хора, които не са православни, извън православната църква са, така като е дефинирано в Закона за вероизповеданията. Поредица от неща, които наистина поставят под съмнение дали това не е целенасочена политика на предаването", каза Кошлуков пред СЕМ.

БНТ предава на живо тук

Очаквайте подробности.