Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Абитуриентките от ПГ "Ана Май" Михаела и Ивелина с нетърпение чакали бала, купили си роклите още през декември
Абитуриентките от ПГ "Ана Май" Михаела и Ивелина с нетърпение чакали бала, купили си роклите още през декември

Баловете в Пловдив стартираха с пълна сила. С надути клаксони луксозни автомобили задръстиха движението по възловия булевард "Цар Борис". Някои автобуси от градския транспорт не успяха да приближат спирките и сваляха пътниците насред платното с риск някой да ги блъсне.

Пред пред хотел "Тримонциум" бе обособен кордон за колите, от които един по един слизаха първите абитуриенти в града - от професионалните гимназии по облекло и автотранспорт. Полицаи с маски регулираха движението.

Центърът на града ехтеше от зрелостниците, които отброяваха без умора от 1 до 12.

"Много време го чакахме тоя купон. Сега ще се повеселим на макс", радваха се младежи от Автото. Повечето от тях признаха, че не са си взели маски въпреки заповедта на здравния министър Кирил Ананиев.

Дистанция не се спазваше. Имаше прегръдки, целувки и общи снимки.

Момичетата от гимназията по облекло "Ана Май" бяха заложили на дълги рокли с рязани бродерии и дълбоки деколтета. Предпочитаните цветове бяха черно, червено, зелено и синьо.

"Купих си тоалета преди седмица, нали до последно не се знаеше ще има ли бал, или не. Струва ми 600 лева, което е добре. Някои съученички са платили доста повече", каза Сузи Янкова, която бе сред най-елегантните на бала. Тя грееше в тъмносиня рокля и събираше погледите на младежите от Автото.

Сузи обяснява, че в училището си е била специалност фризьорство и вече си е намерила работа в Пловдив. След бала щяла да си почине няколко дни и да започва трудова дейност.

"Има време, ще му мислим какво ще правим оттук нататък" - така отговаряха пък повечето младежи. Повечето бяха изтупани в костюми, но някои пристигнаха с маратонки и дори по гуменетки.