Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Корнелия Нинова СНИМКИ: Йордан Симеонов
Корнелия Нинова СНИМКИ: Йордан Симеонов

Соц лидерката не е била в близък контакт със заразения от БСП Янаки Стоилов

"Бях уведомена от Янаки Стоилов в събота, че има положителен резултат за COVID-19, че влиза в болница. Веднага предприехме мерки да уведомим всички членове на националния съвет и хората от администрацията, които участваха в пленума. Събота и неделя непрекъснато бях в контакт с щаба. Те даваха към мен указания какво да предприемем." Това каза председателката на БСП Корнелия Нинова пред централата на партията на "Позитано" 20.

Членовете от провинцията, които не могат да се тестват днес в осигурените от левицата 3 пункта за тестване, ще получат обаждане от столичното РЗИ и ще бъдат уведомени кое е най-близкото място за тях където могат да се тестват за коронавирус.

Някои вече са се свързали с Нинова и дори са си направили тестове през почивните дни.

"Никой няма да остане без грижа в този момент", увери съпартийците си Нинова. Тя самата не е имала близък контакт с Янаки Стоилов и това ще е вторият път, в който дава проба за COVID-19. Първата бе при тестването на всички депутати, след като се оказа, че Хасан Адемов от ДПС е носител на заразата.

Промяната в броя на заболелите дава несигурност, не само за нашия партиен избор, а изобщо за работата на институциите, на бизнеса, каза Нинова и добави, че по време на последния пленум на левицата са били взети всякакви необходими мерки - мерене на температурата на влизане, сядане през разстояние.

Нинова ще се тества последна от всички, които дават проби в централата на БСП. За момента никой от левицата не показва симптоми на болестта. На "Позитано" днес ще бъдат направени между 70-80 теста, уточни соц лидерката.