Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

ПРОФ. ТОДОР КАНТАРДЖИЕВ
ПРОФ. ТОДОР КАНТАРДЖИЕВ

Десет души у нас вече заразяват с коронавирус 14. Преди две седмици индексът на предаване на коронавируса у нас беше - 10 души заразяват 8, те - 6. Вървяхме към ограничаване на заразата и да се борим само с огнища от внесени отвън случаи. За съжаление, виждате какво се случва в последната седмица. Това заяви проф. Тодор Кантарджиев, директор на Националния център по заразни и паразитни болести и член на Националния оперативен щаб в предаването "Панорама" по БНТ.

"Става дума за епидемични клъстери - Самоков, Кюстендил, Смолянско - от Смолянско само в моята лаборатирия имаме 30 случая. Хубавото е, че ситуацията в Плевенско вече е под контрол", каза проф. Кантарджиев.

"Още веднъж моля като лекар и като човек, който 3 месеца не спа, за да удържим ситуацията - хора, не се събирайте на закрито, бъдете с маска в градския транспорт, препоръчвам да я носите и в магазина", призова проф. Кантарджиев.

Относно дербито между "Левски" и ЦСКА утре, той призова агитките да не стоят наблизо, да не се прегръщат и целуват. "Момчета, пазете здравето на семействата си", апелира проф. Кантарджиев.