Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА: Архив
СНИМКА: Архив

Полицейските действия са осъществени под надзора на Окръжна и Районна прокуратура Ловеч и с участието на служители от РУ-Ловеч и Зонално жандармерийско управление-Плевен.

В хода на операцията е извършена проверка на 99 МПС и 136 души, установени са 35 нарушения, за които са съставени 5 акта /3 по ЗДВП, 1 по Кодекса за застраховането и 1 по ЗБЛД/, съставени са и 40 глоби с фиш.

По време на операцията е разкрита кражба на телевизор от частен дом във вилната зона на Ловеч. Установен е извършителят - 19-годишен младеж от града, а отнетата вещ е иззета по съответния ред.

Образувани са две досъдебни производства за притежание на наркотични вещества. Двама мъже и жена са задържани на адрес в Ловеч, след като при процесуално-следствените действия в жилището са открити и иззети наркотични вещества, реагиращи на канабис, с бруто тегло 1.1 грама и кетамин с бруто тегло 3.9 грама.

В къща в ловешко село, при извършено претърсване полицаите са открили наркотично вещество, реагиращо на метамфетамин. Задържан е мъж, който обитавал имота.

В хода на специализираната полицейска операция, в с. Чавдарци са установени двама души, които отрязали 4 дървета сребролиста липа без надлежно разрешително, а малко по-късно в района били установени четирима други, които също секли клоните на 5 липи. И по двата случая са образувани проверки и предстои материалите да бъдат докладвани по компетентност на Районна прокуратура-Ловеч.

Полицейските служители са извършили проверка и на 3 заложни къщи и 2 пункта за изкупуване на черни и цветни метали.