Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Доказателства сочат, че Мадлин Маккан е убита от задържания германец. Няма намерени тленни останки За отвлеченото преди 13 г. в Португалия британче проверяваха и българи

Германските разследващи разполагат с "доказателства", че британското момиченце Мадлин Маккан, изчезнало през 2007 г. в Португалия, е мъртво, каза днес говорител на прокуратурата в германския град Брауншвайг, предаде Франс прес.

"Това са доказателства или конкретни факти, с които разполагаме, а не обикновени сведения", каза говорителят.

Не става дума обаче за съдебномедицински доказателства (като тленни останки например) за изчезването на момиченцето. По случая основен заподозрян е германец, който понастоящем е в затвора за друго престъпление, според прокуратурата, предава БТА.

"За момента не мога да разкрия пред вас точната информация, с която разполагаме, и която сочи, че нашият заподозрян е убил Мадлин", добави говорителят, като уточни, че германските власти са писали на родителите на момиченцето.

Германската полиция възобнови разследването за мистериозното изчезване през 2007 г. на тригодишната Мадлин Маккан като обяви в началото на месеца, че е идентифицирала заподозрян - 43-годишния многократно осъждан педофил Кристиан Б., който в момента е в затвора в северния германски град Кил.

По време на изчезването на Мадлин Кристиан Б. живеел на няколко километра от хотела, от който детето изчезва.

Германецът е заподозрян за убийството на момиченцето, което е било с родителите си и другите две деца на семейството на почивка в Португалия.

Германски медии съобщиха, че следователите са открили детски бански костюм в каравана на заподозрения. Те са намерили и важни ЮЕсБи устройства с хиляди педофилски снимки, някои на Кристиан Б., скрити на мястото, където заподозреният погребал кучето си.

Властите в Португалия искат заподозреният да бъде екстрадиран от Германия, тъй като е издирван за изнасилването на 72-годишна жена там.

Германската полиция е обвинявана, че през 2013 г. информирала сегашния главен заподозрян, че е в полезрението на разследването за изчезването на Мадлин, което може да му е дало възможност да унищожи евентуални улики, посочва АФП.