Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Във връзка с откритите порноматериали в дома на задържания лекар в Добрич, е образувано производство от Районната прокуратура-Добрич. Извършват се следствени действия - каза районният прокурор Петко Тухчиев. Той уточни, че материалите са открити на 3 компютъра и преносимо устройство. Хирургът Артур Полшиков е задържан тази сутрин при акция на отдел "Киберпрестъпност" от ГДБОП, заради детско порно, което е тледал у дома си и на работното си място. По случая са работили служители на ГДБОП и на полицията в Добрич. Получено е разрешение и от Районния съд за извършване на обиск в дома на Артур Полшиков. Лицето е задържано за 24 часа по чл. 72, ал. 1, т.1. В процес на изследвания са какво представляват материалите, каза Тухчиев.

Д-р Артур Полшиков работи в болницата в Добрич от октомври 2016 ., специализант е по хирургия в хирургично отделение - обясни изп.-директор на болницата д-р Светозар Байчев. Той призна, че е бил предупреден от разследващите органи за планираната акция.51-годишният Полшиков, е руски гражданин. Преди да започне работа в Добрич, е работил в болницата във Враца.Завършил е в медицина в университета в руския град Твер. Арестуваният хирург от болницата в Добрич е давал дежурства в хирургичното и спешното отделение – каза още д-р Байчев. По думите му, Полшиков се е справял със задълженията си, не издавал с поведението си, че има лични проблеми.

Д-р Артур Полшиков живее със съпругата си в таванско помещение по ул. „Ген. Скобелев”. Хазяйката му обяснила, че не го познава достатъчно добре. Арестът е станал в 6 ч. тази сутрин, като служителите на ГДБОП първо са почукали на вратата на хазяите на втория етаж в блока. Според хазяйката, имало месеци, в които докторът оставал без пари и закъснявал с плащането на наема. Това обаче не я притеснявало, тъй като приютила Полшиков и съпругата от сантимент – дошъл в Добрич от болницата във Враца, а тя самата бил родом оттам.