Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

От Кирил Борисов

Очаква ни управление от проблемни коалиции и трябва да търсим изход от това, коментира държавният глава

Няма да ходи на военния парад в Москва заради ангажимент към международна конференция на 24 юни

"Самопризнанията на Васил Божков за крупни корупционни схеми с властта изключват моята подкрепа за него. Не аз, други трябва да се оправдават за Божков. Нито съм го виждал, нито съм пушил пури с него, нито му знам телефона."

Така президентът Румен Радев коментира отношението си към бъдещия политическия проект на обвиняемия хазартния бос, който е в Дубай. Радев наблюдава тренировка на гардовете от НСО на базата им в село Доброславци във вторник сутринта. В понеделник стана ясно, че той няма да отиде на военния парад в Москва, който се отложи за 24 юни заради коронавируса.

"Нямам официално потвърждение на поканата. Не мога да рискувам българският президент да попадне в изолация. Графикът се прави в дългосрочен план. Още от началото на годината съм поел ангажимент на 24 юни към международна конференция, на която съм патрон и не мога да го отменя", каза Радев.

"Това е бъдещето, което ни очаква - все повече България да се управлява от проблемни коалиции. Трябва да търсим изход от този модел за управление. Започват отстъпление от предизборните платформи още от началото на мандата", коментира актуалните трусове в коалицията държавният глава. Според него скандалите стават все повече и по-големи и затова той няма доверие в правителството като визира аудио записа от петък, за който се твърди, че е с гласа на премиера.

"Демонстративното нежелание на г-н Борисов да се провери автентичността на аудио записа е най-малкото странно. Тук не става въпрос за г-н Борисов, а за министър-председателя на България и за държавната, която е дълбоко дискредитирана. Този запис е груба, брутална атака срещу българския парламент и нашето европейско развитие. Демонстрира арогантност, авторитаризъм и едноличен стил на управление. Ако г-н Борисов и неговия кръг твърдят, че записът е фалшив, този фалшификатор трябва да бъде установен и строго наказан. Недопустимо е България да излъчва подобен цинизъм пред Меркел, пред Фон дер Лайен, Кристин Лагард и другите лидери в Европа, от които пряко зависи амбицията ни за пълноценна европейска интеграция", каза Румен Радев. Според него ако България откаже да направи експертиза на записа, ще го направят чуждите служби за нуждите на техните правителства.