Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Румен Овчаров СНИМКА: Архив
Румен Овчаров СНИМКА: Архив

„На пленума вчера стана ясна разделителната линия в БСП. Едните искат нахранена опозиция, а Нинова - промяна в партията и в държавата”, посочи в "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ Румен Овчаров, член на Националния съвет на БСП. 

„Станишев каза миналата седмица, че не било вярно,че тези, които са се обединили срещу Нинова, се договаряли с Бойко Борисов и се хранели от него и държавата. Няма как зад крехките раменца на Велислава Дърева да скриеш 100-те милиона, които е получил Георги Гергов или да скриеш 40-те фирми на Кирил Добрев, които се хранят от обществени поръчки на държавни и общински предприятия. Тук вече става ясно за какво е битката в БСП – да бъде или не истинска опозиция”, коментира Овчаров.

„Филмът в БСП е какво искат тези срещу Корнелия Нинова и какво иска тя и другите социалисти. Всички тези срещу Корнелия искат да са послушна и нахранена опозиция, а Нинова иска действителна промяна и в партията, и в държавата.”, заяви социалистът.

И обясни още: датата 12 септември за избор на лидер на БСП е определена на базата на сблъсък между ръководството на партията и т. нар. вътрешнопартийна опозиция, заяви

"Важното от този пленум е, че изборът ще се състои, че всички опити на вътрешнопартийната опозиция да избират изцяло комисията, която да произвежда избора, да избират изцяло нови правила за провеждането му - всичко това беше отхвърлено и изборът ще се проведе така, както е определено и от конгреса", каза Румен Овчаров.

Изтеглянето на датата за избор две седмици по-рано беше в резултат от компромис, предложен от една група обединители, каза Овчаров. Този пленум показа и къде са разделителните линии в партията.

Идеята на ръководството беше да се предизвика всенародна подписка, народен вот на недоверие, някои са предложили да има и протести, но вътрешнопартийната опозиция на пленума отхвърли и подписката, и протестите, съобщи Румен Овчаров.