Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Илън Мъск СНИМКА: Ройтерс
Илън Мъск СНИМКА: Ройтерс

Накъде върви Америка?

Шокиран съм от изказването на бившия Вицепрезидент Джо Байдън, че смъртта на "лузъра" Джордж Лойд е променила коренно САЩ и света! Едва ли с раждането си този афроамериканец, умъртвен от груб полицай, е предполагал, че ще се превърне в историческа личност. Някакво подобие на Хорст Вессел - героя на нацистите, за Американската левица.

Свидетели сме на безподобно поругаване на Американската история от "левите" вандали! Трошат се паметници на исторически личности, колкото и противоречиви, без обсъждане в градски съвети, съдилища или Капитолия. САЩ се изправиха пред безпрецедентен "Народен съд" на разруха и палежи. За съжаление помагат им видни личности с леви убеждения като Джо Байдън, Игнасио Кортез, Нанси Пелоси, поискала премахването на 11 статуи. Други искат смяна на имената на военни бази...И какво ли не още!

Имало неравенство в САЩ! Тази държава е градена на принципа на "меритокраси", способности, работа, а не на равенство! Какво равенство може да има между днешните гении Илън Мъск или Съндър Пичай, имигрирали като студенти в САЩ, и наркоманът, квартален бандит Джордж Флойд?

Социализмът е "удобен" за мързеливите, хора без цели в живота, чакащи на блага, основно създадени от по-способните, дисциплираните, работливите. За такава Америка се борят "левичарите" Антифа. Не става въпрос за цвят на кожата. Предразсъдъци винаги е имало и ще има. Никой няма веднага да пусне по върховете новопристигналите Българи в Америка, но при доказани качества имат шанс. Стига рев, че хора като Флойд са подритвани. Едва ли някой е асфалтирал пътя пред Кобе Браян, Рей Чарлз, Арита Франклин, Елла Фитцджералд...И те са живели труден живот, в расово различие, но днес всеки ги помни, знае и почита.

Дано глупостта в САЩ не стигне до "върховете", да се премахнат статуите на "Бащите основатели", защото били робовладелци!

При следващото ми посещение на мола във Вашингтон на мястото на паметника на Джордж Вашингтон да е издигнат паметник на "Жертвата на расизма" Джордж Флойд! Връх на стремежите на левите демократи към властта. И Джо Байдън да поднася цветя...

От фейсбук