Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Създаване на анкетна комисия към НС за разследване на приватизации и създаването на кредитни милионери по времето на прехода, искат от ГЕРБ.

Желанието им е в отговор на намеренията на БСП да внесе предложение за създаване на анкетна комисия за изясняване на обстоятелствата около скандалните случаи с Васил Божков от последните дни.

"Една анкетна комисия би трябвало да се занимава системно с проблемите. Ако БСП иска да превърне тази анкетна комисия в адвокатска кантора на Божков. Тази комисия трябва да разглежда системния проблем. Не трябва темата да са комиксите на Божков и неговата политическа партия", каза депутатът Тома Биков на брифинг на ГЕРБ.

"Ясно пролича кой е архитектът на прехода и показа кой е създал кредитните милионери. ГЕРБ ще приеме създаването на анкетна комисия, но такава, която да изследва как са създадени всички кредитни милионери и приватизацията", коментира пък депутатът Красимир Ципов.

От ГЕРБ заявиха, че нямат притеснение от евентуален бъдещ вот на недоверие, какъвто гласят от левицата. Управляващите заподозряха опити за коалиране на БСП с евентуалната бъдеща партия на Васил Божков.

"БСП и нейният лидер съдействат на стратегията на Васил Божков да превърне разследването срещу себе си и обвиненията от криминални към политически. Първите които се притекоха на помощ на Божков са от Изпълнителното бюро на БСП", каза още Биков и добави, че един от най-големите успехи на управляващите е разтурянето на бизнеса на Божков.

От ГЕРБ зададоха няколко въпроса към Корнелия Нинова, като загатнаха за случила се среща между Нинова, Божков и Валентин Златев. "Какво си говореха на тази среща? Какво се разбираха?", попита депутатът Маноил Манев.