Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Колин Пауъл отрича познанството му с румънската евродепутатка да е прераснало с любовен роман.
СНИМКА: РОЙТЕРС
Колин Пауъл отрича познанството му с румънската евродепутатка да е прераснало с любовен роман. СНИМКА: РОЙТЕРС

Колин Пауъл каза, че на президентските избори щял да гласува за Джо Байдън, а не за съпартиеца си Доналд Тръмп. Да припомним кой е Колин Пауъл. Той не само е първият чернокож, станал външен министър на САЩ. Това е човекът, който размахваше една епруветка в ООН, твърдейки, че в нея има оръжие за масово поразяване, притежавано от Саддам Хюсеин. Така трябваше да бъде оправдано предстоящото нахлуване в Ирак през 2003. Разбира се, никакви оръжия за масово поразяване не бяха намерени в Ирак.

Тоест Колин Пауъл, който днес така чистосърдечно се възмущава от Тръмп, тогава най-нагло излъга. Е, това ли е алтернативата на настоящия президент? Или пък Джо Байдън, който като вицепрезидент обеща 1 милиард долара на Украйна, ако украинците махнат тогавашния си главен прокурор. Байдън настояваше за отстраняването му, понеже разследаше компанията "Бурисма", където работеше синът Хънтър Байдън. Много трудно такива хора могат да минат за "морална алтернатива" на настоящия президент.

Между другото, през 2016 г. Колин Пауъл отново не гласува за Тръмп. Гласува за тогавашната му съперничка Хилъри Клинтън. Явно не е кадемлия този човек.

*Петър Волгин във фейсбук