Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

9-годишно момче е издъхнало през вчерашния ден в болницата в испанския град Памплона СНИМКА: Pixabay
9-годишно момче е издъхнало през вчерашния ден в болницата в испанския град Памплона СНИМКА: Pixabay

9-годишно момче е издъхнало през вчерашния ден в болницата в испанския град Памплона, след като на 26 май е било намерено в стаята си с няколко прободни рани по тялото си.

Всичко започнало в края на миналата година, когато баба му загубила родителските си права над него и случаят стигнал до Върховния съд в провинция Навара, който трябвало да се произнесе дали правата ѝ да бъдат възстановени.

Докато чакало решението на съда, момчето е било настанено в жилище на Социалните служби в градчето Тудела, където трябвало да остане, докато приключи делото, предаде Канал 3.

Така се стигнало до злополучната вечер на 26 май, когато малчуганът се прибрал в стаята си и затворил вратата. Когато отговорникът по-късно го намерил, то било в безсъзнание и в тежко състояние. Веднага било откарано в близката болница, където лекарите се борили за живота му до последно, но през вчерашния ден починало.

От социалните служби в Навара потвърдиха за случая, но отказаха да коментират детайли по него, тъй като върви разследване. Мотивите на момчето да посегне на живота си също не са ясни на този етап, информираха испанските медии.