Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Защото не съм безразличен към Америка, мой дом за 17 години. Справедливи протести срещу отвратителното полицейско убийство на един неоказващ съпротива Джордж Флойд прераснаха (както често се случва) в стихийни бунтове, насилие, плячкосване… въобще тълпата реагира по начина, по който тълпите често реагират -- в най-долния си, полу-животински регистър, в зомби-режим. и заради новите технологии сега всички виждаме наживо 1) как Властта с коляно на врата спира живота на един чернокож мъж – символиката тук е ужасяваща -- и 2) на какво е способна Тълпата, когато Властта отсъства.

Въобще протестите срещу Властта са все още някакъв инструмент за промяна. Но каква? Ако те провокират хаос, който после се овладява от Властта и води до себеувтърждаване на властови произвол - ебати промяната.

Боли ме като гледам как клоуна Тръмп използва ситуацията в своя полза. След тъпотиите си около КОВИД 19, сега печели позиции. Снощи заплашва с военно положение, стяга редиците, готви се за избори, мобилизира невежеството. Появи се снощи с Библия в ръка, пред църква, която използва за фон, очевидно не беше стъпвал там преди, не е отварял и Библия...

Гледам и кадри от любимия Ню Йорк, където тълпи бродят по улиците като в снимачна площадка на филма JOKER, гледам Ню Йорк, най-безопасния град в света, в който посред нощ съм скитал с приятели пеш по джаз клубове в черния Харлем, Lower East Side, къде ли не, в който от времето на Джулиани престъпността беше овладяна изцяло. Престъпността в Америка пада стремително от 80-те години насам драстично. И сега това…:(

Но, Америка ще се оправи и ще стъпи на краката си, и няма защо да я коментираме "през плета" на фейсбук. По-добре да внимаваме тук някой да не стъпи на врата на справедливостта, че никак няма да е забавно. Тогава всички ше сме джордж флойд. Peace!

*От фейсбук