Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Борисов с кмета на Бургас Димитър Николов и депутати от ГЕРБ.
Борисов с кмета на Бургас Димитър Николов и депутати от ГЕРБ.

Обиден е и ще си прави партия - това го може, пожелавам му успех, коментира той за първи път новия политически проект на бившия втори в ГЕРБ

Очакванията са Цветан Цветанов да направи своя партия. Това обяви премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов от Бургас в неделя и така за първи път официализира политическата мълва, че дългогодишният втори човек в партията му подготвя свой политически проект.

Борисов сподели пред журналистите новината в контекста на уверенията си, че партия ГЕРБ не може да бъде упрекната в проява на милост. Така той коментира действията спрямо задържания зам.-министър на екологията Красимир Живков, който бе и кмет на Ботевград, и областен управител от квотата на ГЕРБ.

“Ей сега, като оправдаха и Цветанов (спецпрокуратурата не откри доказателства срещу бившия лидер на парламентарната група на управляващите и отказа да образува дело за апратамента му - б. р.) - и ние съжаляваме, че сме го отстранили, но тогава така беше, помните”, каза вчера Бойко Борисов.

“Цветанов най-вероятно ще си направи собствен политически проект, защото е обиден. Това го може, харесва му да го прави, пожелавам му успех”, заяви още той.

“ГЕРБ си има своя път и той е да показва всеки ден какво е направил”, приключи засега темата премиерът.

Борисов говори, след като инспектира изграждането на обхода на Поморие, част от разширението на пътя Бургас -Слънчев бряг.

А по повод скандала със зам.-министъра на екологията и бизнесмените Бобокови добави: “Има огромен натиск в МОСВ, но натискът е да работят добре. Как се е допуснало да дойдат тези отпадъци? Нали затова вземат заплати - имат и отговорности. Като са разрешили, сега ще си носят отговорността. Натискът е този - да си вършат работата и да не се поддават на никакви други практики”.

Ревизоро дава име за нов зам.-министър

Още в понеделник в 8 ч сутринта премиерът иска от министъра на екологията Емил Димитров предложение за поста на зам.-министър Красимир Живков. Това обяви самият Бойко Борисов вчера. Зам.-министрите се сменят със заповед на премиера. 

ЕМИЛ ДИМИТРОВ
ЕМИЛ ДИМИТРОВ

“Няма милост за никого. Ако си мисли някой, че ще предупредим някого за това, което правим, защото сме се познавали или сме работили заедно - няма такова нещо”, отсече Борисов.

Премиерът за туризма: При този тренд на коронавируса нашето море е безопасно

И даде рецепта срещу зараза - слънце и морски бриз

Спасението е светът да се отърве от мисълта за коронавируса, а нашата цел е да покажем, че морето ни, планините при този тренд на заболяването са безопасни. И аз имам принос в медицината - лечителни за коронавируса са това слънчице, хубавият морски бриз. Трябва да направим така, че да примамим

и сърби, и

македонци, и

гърци да дойдат на нашето море. И Босна и Унгария - също.

Така премиерът Борисов отговори на въпрос на “24 часа” какъв туристически сезон очаква заради ситуацията с коронавируса. Припомни, че от 1 юни се сваля карантината за повечето държави от ЕС, и изрази надежда, че ще се запази тенденцията България и Гърция да си обменят по 1,5 млн. туристи. Попитан кога би могло да се възстановят чартърите, тъй като Слънчев бряг работи основно с туристи от Западна Европа, премиерът обясни, че това трябва да се реши от лидерите на всички държави. “Много се надявах Г-7 да се съберат, но разбрах, че и Тръмп е канселирал срещата. Това не е оптимистичен знак”, каза още Борисов.

На 1 юни обаче премиерът ни очаква сръбския президент Вучич, по-късно тази седмица в България пристига и гръцкият министър-председател Мицотакис.

“В прекрасни отношения сме с Турция, нищо, което България няма, не правят те. И ние имаме радари, други военни съоръжения, които пазят южния фланг на НАТО.” Така пък Борисов коментира информацията, че Турция има намерение да създаде военна зона на 5 км от българската граница, в района на Инеада.

Няма нищо притеснително, увери той. “Те, ако ни мислеха злото, нямаше заедно да спираме мигрантската вълна.

Всяка нощ

имаме по 40-50

човека на

границата,

вирусът не ги

е спрял

Ние вече нямаме проблем, но за Гърция въпросът с миграцията е тежък и не е решен. Както беше казал президентът Ердоган - само прогнозата за времето може да даде хлад в нашите отношения”, успокои Борисов.

За затихващата епидемия от коронавируса обаче вметна: “Сега ние, като се справихме добре със ситуацията, в България няма благодарност.”

Зала “Арена Бургас” скоро ще приема спортни и културни събития.
Зала “Арена Бургас” скоро ще приема спортни и културни събития.

Преди да разгледа изграждането на обходния път, заедно с кмета Димитър Николов той провери строителството на “Арена Бургас”. Инвестицията е за 55 млн. лв., още 5 млн. са предвидени за оборудване, а общината инвестира в модерна инфраструктура около залата.

“Много съм доволен от облика на “Арена Бургас”, написа премиерът във фейсбук. Седалките вече са доставени, предстои монтажът на специалното покритие от ламарина за покрива. “Бургас става прекрасен. В района се правят огромни строежи и се завършват. Дори и по време на епидемията се е работело активно”, заключи той.

Учителка от Ахелой изненада премиера със саксия с мента. 

СНИМКИ: ФЕЙСБУК НА БОЙКО БОРИСОВ
Учителка от Ахелой изненада премиера със саксия с мента. СНИМКИ: ФЕЙСБУК НА БОЙКО БОРИСОВ