Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

НЕБЕСНИ ПОКРОВИТЕЛИ: Към помощта на светите братя се обръщат хора в нужда.
НЕБЕСНИ ПОКРОВИТЕЛИ: Към помощта на светите братя се обръщат хора в нужда.

 

 

Икона на светите братя Кирил и Методий в Клисурския манастир твори чудеса преди големи християнски празници като Великден.
"Аз съм свидетел, когато болни хора са идвали за молебен пред иконата. Само ако имат силна вяра и упование в Бога, чудото на изцелението се случва" - казва пред "168 часа" игуменът на Клисурския манастир архимандрит Антим. "С течение на годините съм забелязал, че наближаващите празници ускоряват прилива на благодат, която идва от иконите, на които се молим" - споделя той. "Усъмниш ли се, че небесните покровители - братята Кирил и Методий, могат да ти помогнат и да измолят Божие благословение за делата ти, напразно си бил път до манастира" - уточнява монахът. Той е категоричен, че храмовата икона с лика на двамата славянски братя, която основно помага за духовно просветление и успеха на студенти-богослови и семинаристи, от известно време помага и на бездетни жени да заченат.
Неотдавна млада жена от град в Северна България отива в манастира. Тя настойчиво моли монаха да направят молебен пред иконата, тъй като є предстои тежка и сложна операция, за да може да има дете. Жената не може да се успокои от ридания и излива болката си пред монаха с надежда да є чете молитва. Разкрива и проблема - лекарите є поставили страшна диагноза - не може да зачене и да има своя рожба. "Усетих вярата є да се сдобие с дете, независимо негативната прогноза. И аз самият пожелах Бог чрез светите братя да помогне чудото да се случи" - казва духовникът. Той разказва подробно как щастливата майка един ден го изненадала в манастира. С нея е и новороденото є бебе. Когато отецът погледнал детето, то сякаш му се усмихнало, за да му благодари, че по молитвите на светите братя семейството вече е щастливо. "Накарах жената да опише случая. Ще събирам и други подобни чудеса край тази икона, за да ги представя в книга" - гордее се Антим за чутата от Бога молитва жената да зачене. "Основната храмова икона - тази на Кирил и Методий, вградена в иконостаса, действително върши чудеса. Аз самият съм свидетел как много хора са получавали благодатно изцеление на своите душевни и физически недъзи" - продължава монахът. Много млади хора искали той да им чете молитви пред чудотворната икона на светите братя. След прошението към Бога, по молитвите на братята-просветители студентите се връщали доволни и благодарели от сърце за стореното чудо - най-често изпитите били вземани с много добри и отлични оценки. Иконата помага на учещите, а вече и на бездетни майки, за което помагат и иконите на света Богородица. Наскоро ликът с братята помогнал и на млад мъж от Монтана да избегне операцията на главата. Лекарите не дали никаква надежда на отчаяните родители момчето да оцелее след сложната операция.

ОТ АМВОНА: Отец Антим призовава Божието благословение.
ОТ АМВОНА: Отец Антим призовава Божието благословение.