Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

БЪДЕЩЕ: Сидеров заяви, че Капка нямало да му бъде вице, но знае ли човек...
БЪДЕЩЕ: Сидеров заяви, че Капка нямало да му бъде вице, но знае ли човек...

 

ДОКУМЕНТИТЕ, с които кандидат-депутати от "Атака" твърдят, че без тяхно знание са станали гаранти по кредити, все още не са унищожени.
По този повод част от засегнатите лица вече губели търпение и смятали да сезират ДАНС и прокуратурата, споделиха пред "168 часа" някои от тях.
В началото на миналата година имаше прокурорска проверка по тази афера, но приключи с решение, че нямало достатъчно данни за извършено престъпление. По това време разследващите бяха сезирани само от двама кандидат-депутати, които не разполагаха с много информация. Днес възнамеряващите да подновят обвинението атакисти казват, че разполагали с много повече данни, тъй като част от тях

са снимали документите с мобилните си телефони.

Бившият главен секретар на "Атака" Илиян Илиев потвърди, че е видял такива снимки на банковите поръчителства и обясни, че те са "в полза на лицето Волен Николов Сидеров", а не на партията, както се смяташе до момента.
За скандалните банкови гаранции "168 часа" писа още преди година, след като бе сезиран за случая от двама кандидат-депутати - Валентин Касабов и Петър Петров. Те предоставиха на вестника и документи: удостоверение, чрез което нотариус Теодора Вуцова потвърждава, че са подписали "договор за поръчителство". Вуцова призна пред други медии, че е пратила в централата на "Атака" своя сътрудничка, която е вписвала в регистъра на кантората є кандидат-депутатите на Сидеров в качеството им на "поръчители върху договори за поръчителство с материален интерес - размер на
главница до 150 хиляди евро сключен във връзка с договор за заем от 27. 05. 2009 г."

Настоящите народни избраници

от Сидеровата партия тогава замълчаха, но преди месец потвърдиха публично това. Няколко народни избраници обясниха, че ако шефът им не "изчисти проблема", ще има "промяна в поведението" им.
"Документите за банковите гаранции са факт и ако съответните лица не предприемат действия да изчистят тези документи, ние съответно ще преосмислим решението си да останем в парламентарната комисия", коментира депутатът Валентин Николов, който е и председателят на парламентарната комисия за борба с корупцията.
След публикацията на "168 часа" преди около година споменатата комисия започна разследване, но тогава депутати от "Атака" заявиха, че не са подписвали подобни гаранции. Днес се говори, че народните избраницибили готови да се сезират отново Комисията за борба с корупцията, а след това също и ДАНС.

Помолен да разясни

докъде са стигнали преговорите между засегнатите парламентаристи и Сидеров, един от депутатите - Кирил Гумнеров, помоли за отсрочка.
"Говорихме си по принцип със Сидеров и останалите колеги да не коментираме в момента нищо по медиите. Нещата се изясняват, но сме категорични, че тези документи трябва да бъдат унищожени - коментира Гумнеров и допълни: - Официално в групата идеята да бъдат сезирани ДАНС и прокуратурата не е обсъждана, но всеки член на "Атака", който е подписал такива банкови гаранции, има право да действа както прецени."
Гумнеров допълни, че Сидеров и останалите шефове от "Атака" не оказвали натиск
върху него и останалите депутати, дръзнали да говорят публично за "банкгейт".
Междувременно източници от партията разказаха, че за да оправи отношенията с недоволните депутати, Сидеров им възложил "отговорни задачи" предвид предстоящите местни и президентски избори. Постоянно хвалел работата им и им обяснявал какво доверие им има, разказват очевидци. Номерът обаче не минавал и парламентаристите очаквали въпросът с банковите гаранции да бъде решен окончателно.

Шефът на "Атака" твърди, че "нямал отношение" по случая

АКО слуша човек изказванията на депутатите на "Атака" и на лидера им Сидеров, ще остане с впечатление, че те живеят в отделни галактики.
Докато парламентаристите открито говорят, че са били накарани да подпишат в централата на "Атака" банкови поръчителства, и то без тяхно знание, Сидеров продължава да отрича всичко.
"Нямам отношение към подписване на документи, касаещи заеми, поръчителства. Имаше прокурорска проверка по случая и тя приключи. Никой не е бил принуждаван да подписва нещо, както и няма никакви данни за извличане на облага и т. н. Ако някой е подписвал нещо, това не е свързано с мен", заяви пред "Дарик радио" Сидеров, на когото още преди година "168 часа" изпрати въпроси по "банкгейт", но той така и не сметна за необходимо да отговори. 

 

Драма с вицето

ИЗНЕНАДВАЩ и изключително колоритен е на път да се окаже изборът на кандидат за вицепрезидент от "Атака".
Докато кандидатът за държавен глава на партията - шефът є Волен Сидеров, отдавна е ясен, то спряганите за вицета имена правят ситуацията крайно живописна и на секунда затварят устите на лаиците, определящи политиката като скучно занимание. Сред номинираните за вице на Сидеров - макар и неофициално, били депутатите Павел Шопов, Десислав Чуколов и Цвета Георгиева, споделиха атакисти.
По думите им в спряганите имена имало сериозна изненада, щото други още по-спрягани сред актива лица към момента изпадали от надпреварата. Най-сериозното изумление настъпило, след като лидерът и кандидат за президент Сидеров обявил, че благоверната му съпруга Капка нямало да бъде кандидат за вице! Атакист номер 1 заявил насериозно това при медийна изява и до ден днешен сидеровци не могли да го разумеят. Допълват с оптимизъм, че все пак неведнъж и дваж досега се е случвало лидерът им да е променял мнението си по дадени позиции (отношението към Бойко Борисов и ГЕРБ например), та в крайна сметка те не изключвали да преосмисли позицията си и по този съществен за партията и държавата въпрос.
 

Появил се и светъл лъч

в лицето на "Госпожа Атака" - депутатката Цвета Георгиева, разказват атакисти. Прякорът тя получи още в първите дни на настоящия парламент. Извоюва си го напълно заслужено - с тотална подкрепа за шефа Сидеров, с неподражаем речник и с още по-неподражаеми тоалети, които изкараха добри хонорари на мнозина фоторепортери. Последните в момента доволно пресмятат как за има-няма три месеца по време на кампанията ще са преборили личната си финансова криза, ако "Госпожа Атака" стане кандидат за вицепрезидент. Колегите им в електронните медии се готвят за рейтинг, който ще изпотроши рекордите, тъй като словесният арсенал на Георгиева е впечатляващ. Не на последно място в колортния натюрел на "Госпожа Атака" стои и инцидент с кучета, при който й се понесе славата, че ухапала четириного. Нещо, което тя категорично отрича да е сторила и твърди, че било "режисирана атака" срещу нейната личност - след като била "нападната от един турчин", който я "пребил". Както и да го гледа човек - Цвета Георгиева е достоен кандидат за вице на Сидеров!
 

Нахаканата дама можеда има конкуренция

в лицето на двама не по-малко подходящи претенденти: депутатите Десислав Чуколов и Павел Шопов. Когато преди четири години вождът на атакистите се пробва за пръв път да влезе на "Дондуков" 2, именно Шопов бе негов другар. Днес мустакатият депутат е "номиниран" от форума на сайта на партия "Атака".
"Това е въпрос, който най-малко ме притеснява. Важното е, че "Атака" вече представи кандидатурата си за президент - лидерът на партията Волен Сидеров", нарежда по медиите Шопов. Дали да му се вярва? Неотдавна депутати от партията въстанаха срещу банкови гаранции, които твърдят, че трябвало да подпишат. Докато разясняваха, Шопов упорстваше, че никой нищо не бил подписвал.
С голям шанс да застане до Сидеров на президентския вот е и Десислав Чуколов. По красноречие той не отстъпва на Цвета Георгиева. Преди години от МВР дори разпространиха запис на цветущият му речник. В допълнение Чуколов дори се вписва и в линията "семейна партия",

което е огромен бонус за него.

Депутатът е кръстил сина си Волен. Въпреки сериозното предимство и Чуколов не казва дали той ще е вицето.
"Вицепрезидент на "Атака" лесно може да се реши, има достатъчно кадри в партията", отсича Десислав Чуколов.
Кой ще е избраникът към момента зависи от Борисов, Станишев, Костов и прочие. Сидеров заяви, че кандидатът за вицепрезидент на "Атака" щял да стане официално ясен, когато и другите партии обявят своите.


 Волен щял да прилага "по-достойна политика"

ЛИДЕРЪТ на "Атака" Сидеров, за когото депутати от собствената му партия твърдят, че ги е направил гаранти по заем, без да ги уведоми, щял да прави "по-достойна политика".
Това щяло да стане, ако го изберат за президент. Атакистът твърдо е решил да се пробва отново в надпреварата, дори в състезание с кандидат на ГЕРБ. Според Сидеров, ако "имат разум", герберите трябвало да го подкрепят. Не уточни обаче безмозъчни ли ще се окажат Борисов и сие, ако не го подкрепят.

АТРАКТИВНО:  Цвета е достойна да бъде редом до Волен и неминуемо би придала колорит на кампанията.
АТРАКТИВНО: Цвета е достойна да бъде редом до Волен и неминуемо би придала колорит на кампанията.
Павел Шопов веднъж вече се пробва за вица, но така и не стиггна до "Дондуков" 2.
Павел Шопов веднъж вече се пробва за вица, но така и не стиггна до "Дондуков" 2.
Депутатът Чуколов не отстъпва по красноречие на Цвета Георгиева.
Депутатът Чуколов не отстъпва по красноречие на Цвета Георгиева.