Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Изобретателят има 6 момчета - любовта на неговия живот

Най-голямата му болка е загубата на първородния му син Невада Александър

И петимата му по-големи наследници ходят на училище, създадено от милиардера

Х АЕ А-12.Така нарече шестия си наследник бизнес магнатът Илон Мъск и озадачи света. Последните седмици всички говорят за екстравагантното име на момчето, което се оказва кръстено на скоростен самолет, изкуствен интелект и не само.

32-годишната певица Клеър Бушър, половинка на Мъск и майка на X АЕ А-12, по-известна с псевдонима Граймс

обясни какво

се крие зад енигматичния шифър

"Първата буква Х е неизвестна променлива. Символът АЕ е моят елфически правопис на Ai (любов и/или изкуствен интелект). А-12 = предшественик на SR-17 (любимия ни самолет). Без оръжие, без защита, просто скорост. Страхотен в битка, но ненасилствен."

Все още не е ясно дали ексцентричните му родители са мислили за прякорите, които това име може да вдъхнови в ученическите му години. Навярно обаче в него е заложен и стремежът на двойката да остави пълна свобода на детето си по отношение на неговия пол - чрез неизвестната променлива. Мъск и Граймс са категорични, че синът им ще бъде с неутрален пол, докато сам не реши като какъв ще се самоопредели.

Подходът става все по-популярен, тъй като доста хора отхвърлят половите стеретипи - като обличане на момичетата в розово и на момчетата в синьо, а вместо това позволяват на децата да направят този избор сами.

"Не искам да го поставям в границите на определен пол, в случай че той не се чувства принадлежащ към него в живота си", заяви Граймс пред фенове в YouTube през февруари, докато обсъждаше бременността си.

По това време, докато тя криеше дали очаква момиче, или момче, 48-годишният Мъск разкри тази тайна в туитър.

Илон Мъск е определян като много добър баща. Той има още пет момчета.

Най-голямата му болка е, че през

2002 г. губи първородния си син

от първата си съпруга Джъстин Уилсън заради SIDS (Синдром на внезапна детска смърт).

Скърбящата майка подробно описва как е преживявяла мъката си в известното международно списание "Мари Клер".

"Преместихме се в Лос Анджелис и родих първото си дете, момче - Невада Александър. Същата седмица, когато нетната стойност на Илън мина над 100 милиона долара, Невада бе сложен да спи, както обикновено, когато просто спря да диша."

След този изключително тежък удар двойката прави всичко възможно Джъстин да забременее отново. Така тя ражда близнаци през 2004 г., а две години по-късно и тризнаци. Все момчета. През 2008 г. обаче милиардерат се развежда официално с нея.

Честно казано, за живота на Илон Мъск като баща не се знае много. Известно е, че той не обича да говори за личния си живот. Веднъж в интервю дори заявява, че по-скоро би стиснал вилица в ръката си, отколкото да говори за това. Знае се, че Джъстин и Илон разделиха попечителството над 5-те си деца, а всичките контакти между бившите съпрузи се случват чрез асистента на Илон.

Бизнесменът потвърди това пред Business Insider: "Попечителството над 5-те ни деца е разделено равномерно.

Почти всички часове, в които не работя,

са отдадени на момчетата ми

Те са любовта на моя живот."

Естествено, забързаният работен график на Илон не му оставя много време. Въпреки това в книга от Ашли Венс - която съдържа интервюта с него - се разказва, че синовете му често посещават неговите фабрики в Калифорния, а заедно с баща си се впускат в ежегодно пътуване с кемпер.

Аз съм доста добър татко - коментира Мъск. - Имам с децата малко повече от половината си седмица. Вземам ги със себе си, когато излизам извън града."

Оказва се, че всички 5 момчета ходят заедно на училище. Списание Fortune съобщи, че те посещават нетрадиционно училище, създадено и финансирано от Илон, наречено Ad Astra.

Учебното заведение се намира в седалището на неговата компания SpaceX в Хоторн, Калифорния. Мъск стартира училището, като отписа децата си от частните такива в Лос Анджелис и нае един от учителите им за директор.

Традиционното образование остава на второстепенен план

и в частното училище на

Илон се набляга на етичните и политическите неволи на изкуствения интелект - тема, за която той е силно загрижен.

Любовният живот на съоснователя на Tesla претърпява няколко драматични обрата.

Включително неуспешен брак и с британската актриса Талула Райли. Двамата се женят през 2010 г., но две години по-късно се развеждат. На следващата година отново сключват брак, за да стигнат по втори развод през 2016 г. Тя е категорична, че той е страхотен баща, макар двамата да нямат собствени деца. Райли споделя в няколко интервюта за живота си като съпруга на милиардера и мащеха на децата му. Тя описва Илон като леко нахален, но много забавен. Казва за него, че е много любящ баща.

"Той прави всичко възможно да се прибере вкъщи за семейни вечери с мен и децата, а след това отива да играе някакви компютърни игри с момчетата.

През почивните дни обичаме да пътуваме. Децата са големи пътешественици. Преди имаше милиарди бавачки, дори мениджър на бавачките. Сега нещата са малко по-нормални. Опитваме се да правим нещата точно като нормалните семейства."

Към момента не е ясно какви са отношенията на настоящата половинка на Мъск с първите му пет деца.