Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Главният прокурор Иван Гешев СНИМКА: Архив
Главният прокурор Иван Гешев СНИМКА: Архив

Случващото се с бизнесмена Васил Божков е поредна серия, която съм гледал няколко пъти. Той прави широк спектър от неща. Първото е да се опита да дестабилизира държавата, за да стане политическа конфигурация, която да му свърши работа. Това стана и с Цветан Василев, заяви главният прокурор Иван Гешев. Това каза главният прокурор Иван Гешев, цитиран от btv. Той и главният секретар на МВР Ивайло Иванов дават повече информация за акциите в плевенското село Ореховица. Там стартира спецполицейска акция, която е насочена срещу битовата престъпност.

Гешев обясни, че Василев успешно е успял да направи така, че България да не е силна на дипломатическото поле. Обвинител №1 изрази надежда, че Божков няма да постигне тази цел.

„Българската прокуратура си е свършила работата и чака да види какво ще преценят Обединените арабски емирства“, уточни той и продължи, като обясни, че Васил Божков има правото да се защитава по всякакъв начин.

„Ако той (Божков) има нещо да каже, е добре дошъл. Стандартите за защита на човешките права в ЕС са най-големите. Няма смъртно наказание“, допълни Гешев.

По повод на Антикорупционния фонд, който сезира прокуратура заради публикувания от Божков чат, за който твърди, че е между него и Vladi Goranov, главният прокурор изтъкна, че неговата роля е да се занимава с ръководството на прокуратурата – нейните стратегии и политики.

„Конкретни досъдебни производства се наблюдават от конкретни наблюдаващи прокурори. Този сигнал не беше минал през мен. Когато стигне до мен, ще го разпределя и по каналния ред ще стигне до наблюдаващия прокурор“, подчерта той.

„Антикорупционният фонд развива теорията, че главният прокурор в реално време наблюдава всички досъдебни производства - т.е е всевластен. Те казват, че властта на недосегаемия главен прокурор следва да намалее. Това е пропаганда и такава власт не съществува. От друга страна ме сигнализират и искат да предприема действия“, продължи главният прокурор.

„Каквото и да твърди Антикорупционният фонд, свързан с г-н Прокопиев, не е вярно“, продължи той.

Главният прокурор заяви, че всички твърдения и сигнали ще бъдат проверени.

„Това, че се опитва да се канонизира г-н Божков е поредният сериал. Така беше и с Миню Стайков, и с Баневи, и с Арабажиеви. Те се обединяват около общи интереси, а общият им враг е прокуратурата“, обясни Гешев.

Проблемът на "Левски" не е тема на прокуратурата. Ще повторя думите на известния български футболист Наско Сираков, че това е подигравка с името на Апостола. А и е тъжно ваш колега, журналист на почтена възраст да се превръща в, както каза един мой приятел, нахранен пощенски гълъб, който в човката си носи акции. Тъжно е да свършиш така кариерата си. Това заяви главният прокурор по темата "Левски" и акциите на клуба, както и техният преносител Сашо Диков.