Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Калмари се сушат на пристанището на западния град Ханя.
Калмари се сушат на пристанището на западния град Ханя.

За Гърция и нашенците:

„Ние си ходим само в Гърция вече..." Пич, ти си в Дедеагач, даже гърците не го броят това за Гърция, стига си пищял. Не може да минеш през Златоград и Гюмюрджина и да мислиш, че си на околосветско пътешествие.

„Абе страшно готвят тук, у нас не могат да направят така скаридите, ама нали всичко им е прясно, от морето..." Да бе, тоя от рецепцията, след смяната, ходи да ги лови лично. Дивият лаврак почва от 70 лв./кг при рибарите, колко мислиш, че ще е в ресторанта? Това за 20 е от фермата, не, че е лош, но не се изживявай като Стареца и морето, в Метро има всичко.

„Намерили сме една къща, точно на брега, всяко лято сме там, страхотно е..." Е, ти си натъпкал багажника догоре с алкохол и храна, в гаража да беше останал с толкова ядене и пиене - пак ще изкараш страхотно. Пусни гръцко на телефона и почвай, к'во да биеш само път.

„Открили сме едно местенце, трепач, точно до Кавала..." - е как бе, невероятно направо. Дядо ти всяка година с овцете слизаше до Бяло море, сега ти го преоткри. Това местенце го знае и Захари Стоянов, описано е, споко.

„Този уикенд над 500 000 българи ще посетят Северна Гърция..." и нито един няма да срещнете в музея на Византийската култура, потайностите на Солун, майна. Един ден ще направя списък на Десетте Места в Делфи, Където Няма Никакъв Риск да се Сблъскате с Българин. Той ще изглежда така:

1. Делфи

И не че не харесвам Гърция. Напротив, влюбен съм в страната, даже гръцки научих ей така, за кеф, да мога да я разбирам повече. Кръстницата ми е от Гърция, приятели имам там, в Мецово на планина ходя, дето се вика. Ама чак да плюем България от любов към пържени калмари...

От фейсбук