Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Част от готовата продукция.
Част от готовата продукция.

Настоящ граничен полицай и двама бивши служители на МВР са задържани при спецакция на Областната дирекция на МВР Бургас и отдел Вътрешна сигурност, съобщиха от окръжната прокуратура, под чието ръководство е осъществена операцията. Тримата се разследват за производство и държане на марихуана, като при полицейската операция са иззети над 3 кг. от дрогата, разпределена в пакети. 

Единият от задържаните  - Ганчо Пенчев, е бивш полицейски шеф от бургаската дирекция, а другите двама са Иван Динев от Гранична полиция Бургас и Николай Георгиев,бивш служител МВР, уточниха от прокуратурата. Бившите и настоящи ченгета въртели модерна наркоплатнация в стар селскостопански двор в Айтос. Тя била оборудвана с модерна напоителна система и осветление.При разбиването  й са открити над 50 стръка марихуана и готова продукция. По непотвърдена информация имотът се стопанисвал от Ганчев.

И тримата са с наложени  мерки за неотклонение "задържане под стража", а за обвиненията срещу тях законът предвижда от 2 г. до 8 т. затвор и глоба от 5000 лв. до 20 000 лв., заявиха от бургаската окръжна прокуратура.

Наркоплантацията  е била в стар селскостопански двор. Снимки:АП
Наркоплантацията е била в стар селскостопански двор. Снимки:АП
Иззети са над 3 кг. марихуана.
Иззети са над 3 кг. марихуана.
Наркофермата била с модерно обородуване.
Наркофермата била с модерно обородуване.